1. března 2015 • 18:15

Věřil jsem si i na zlato, ale i tak je to fantastické, jásal Bauer

Autor: nit, isport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA | Fantastického výsledku dosáhl Lukáš Bauer v závodě mistrovství světa na padesát kilometrů volnou technikou, když v závěrečném finiši vybojoval vynikající druhé místo. "Je to naprosto skvělé, prostě bomba, chtěl bych poděkovat servismanům, už jsem si na stupních dělal legraci, že už jsem to zapomněl, co se tam dělá," smál se po závodě šťastný lyžař.



Sedmatřicetiletého závodníka nezaskočily ani nestálé podmínky, které na trati panovaly. "Předpověď říkala, že by mělo začít sněžit už na začátku závodu, ale to nepřicházelo, takže původně naplánované dvě výměny se posouvaly dál a dál, v půlce závodu jsme s tou skupinou vsadili na riziko, že zkusíme ujet, měli jsme půlminutový náskok, ale pak se spustilo silné sněžení, takže nás zase dojeli," vysvětluje rodák z Ostrova.

Lukáš Bauer předvedl na padesátikilometrové trati skvělý výkonFoto Reuters

"V tu chvíli jsem to viděl černě, stálo mě spoustu sil takhle poodjet, najednou půlminuta byla vymazaná, věděl jsem, že do konce závodu se nic nezmění a bude to o hromadném finiši, což mi vůbec nenahrávalo," vysvětluje Bauer a pokračuje.

"Ale šel jsem do rizika, že jsem naprosto překopal výměny, ta poslední, kterou jsem původně plánoval 15 kilometrů před cílem, jsem udělal až 5 před cílem. Sice pro mě bylo hodně těžké udržet se ve skupině, když všichni vyměnili a já jediný s Babikovem jsem neměnil," prozrazuje svoji taktiku.

"Když se mi to podařilo, ukázalo se, že budu mít výhodu a ta výhoda byl vidět a nebýt zahrabání se v hlubokém sněhu v posledním kopci, tak jsem si věřil i na zlato, ale jak říkám, bylo to hodně těžké, o tom, kdo bude mít větší štěstí, o tom, kdo s tím vykalkuluje co se týče výměny lyží, a mně se to povedlo," pokračuje.

V závěrečném finiši vybojoval Lukáš Bauer druhé místoFoto EPA
V závěrečném spurtu byl rychlejší jen Nor Northug. "Myslím si, že on je k poražení, dneska měl o trošku víc štěstí než já, ale on je fenomén, je to špičkový lyžař, jako Olsson na klasice, ruku na srdce, já nejlepší sezony mám za sebou," pokračuje Bauer.
 
Své plány o posledním závodu na světovém šampionátu i přes nedělní úspěch nemění. "Byl to můj poslední závod na mistrovství světa, vidím to tak, ale může se stát, že to za dva roky poruším, ale myslím, že ne, když jsem šel na start, chvíli jsem i, ne že brečel, ale šel jsem do závodu s tím, že chci ještě nějaký zadek nakopat, užít si to," uzavírá česká lyžařská legenda.

Lukáš Bauer slaví fantastické druhé místo ze závodu na padesát kilometrů klasicky
Lukáš Bauer slaví fantastické druhé místo ze závodu  na padesát kilometrů klasicky

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud