23. května 2015 • 23:35

Na trůn bychom se vešli všichni tři, říká Královna bílé stopy Strachová

Autor: ija
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sjezdařka Šárka Strachová je po pěti letech zase Královnou bílé stopy. Tradiční anketa jí přisoudila post nejlepší české lyžařky uplynulé sezony. „Jsem samozřejmě překvapená, protože adeptů bylo několik. Ester Ledecká a Lukáš Bauer měli taky medaile z mistrovství světa,“ připomněla třicetiletá bronzová medailistka ve slalomu. „Ankety jsou ovšem vždycky tak trochu loterie. Musí to být těžké i pro ty, kdo vybírají,“ usoudila.



„Lyžařů, kteří dokázali velké věci, je víc. Ale který sportovní výkon má větší hodnotu?“ položila si řečnickou otázku. „Já bych nevybírala jednoho, myslím, že na ten trůn pro krále bychom se klidně vešli tři,“ připomněla mistryni světa snowboardistku Ledeckou a vicemistra v běhu Bauera.

Strachová má za sebou hektický týden. Právě v minulých dnech byl představen dokumentární film s jejím příběhem nazvaný Dvě minuty mého života.

„Užívám si to. Měli jsme dvě předpremiéry, včera premiéru, hodně rozhovorů a teď ještě vítězství v anketě … Bylo to náročné, ale budu na to dlouho vzpomínat. Na jednu stranu jsem z toho všeho už trochu unavená a těším se, až všem zmizím z očí, ale na druhou stranu, takový týden už se mi nikdy nemusí poštěstit,“ řekla už trojnásobná vítězka lyžařské ankety.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud