13. prosince 2015 • 14:28

Slovenská senzace! Vlhová ovládla slalom v Aare, Strachová sedmá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenské lyžování se dočkalo dalšího obrovského úspěchu! Dvacetiletá Petra Vlhová dnes ovládla slalom v Aare a připsala si tak první triumf ve Světovém poháru v kariéře. Česká závodnice Šárka Strachová byla po prvním kole těsně čtvrtá, ale na medaili nedosáhla a skončila sedmá.



Vlhová se díky senzačnímu triumfu dostala na třetí místo průběžného hodnocení před Strachovou. Druhá dnes byla Švédka Frida Hansdotterová a posunula se do čela slalomářského poháru před Mikaelu Shiffrinovou z USA, která vinou zranění v Aare nestartovala.

Strachová v úvodních závodech sezony v Aspenu obsadila čtvrté a třetí místo a na stupně vítězů útočila i v Aare. V první jízdě byla čtvrtá a od medailových pozic ji dělily čtyři setiny sekundy. Na sjezdovce, kde se v roce 2007 stala mistryní světa, však byla v druhém kole pomalejší, i když neudělala žádnou zásadnější chybu. Její jízda byla desátá nejrychlejší a znamenala propad.

"Nevyšlo to na bednu, ačkoliv jsem neměla z těch jízd špatný pocit. Ve druhém kole se mi bohužel nepodařilo tu pozici udržet či vylepšit," uvedla na facebooku Strachová. Nebyla si vědoma žádných chyb, ale uznala, že některé části mohla sjet lépe. "Nebyla to moc těžká trať, takže se to sečetlo. Ve druhém kole se mi nevydařila ideálně ta horní část," řekla Strachová, kterou čeká v Rakousku týdenní trénink a mezi svátky závod v Lienzu.

Slovenská lyžařka Petra Vlhová ve slalomu v AareFoto Reuters

Dvacetiletá Vlhová šokovala už v prvním kole, které vyhrála. Juniorská mistryně světa z loňského roku z Jasné ve svém dvaadvacátém závodu ve Světovém poháru unesla psychický tlak a do cíle dojela o 59 setin dřív než Hansdotterová. Třetí skončila Nina Lösethová z Norska, která na Vlhovou ztratila 65 setin. Strachová, která v Aare byla při SP dvakrát třetí v letech 2009 a 2015, měla na vítězství manko 1,38 sekundy.

Rodačka z Liptovského Mikuláše Vlhová senzačně vstoupila do seriálu před třemi lety v Semmeringu, kde obsadila jedenácté místo, ale pak se dva roky nedostala do druhého kola. Do letošní sezony bodovala pouze třikrát, ale růžky vystrčila už v minulém závodu v Aspenu, kde obsadila jedenácté a sedmé místo.

V Aare nestartovala suverénka dosavadního průběhu sezony Shiffrinová. Mistryně světa a olympijská vítězka ve slalomu v sobotu při zkušební jízdě před obřím slalomem upadla a poranila si koleno. Místo závodů vyrazila do USA na detailní vyšetření.

Další česká slalomářka na startu Gabriela Capová při teprve druhém startu v SP nabrala v prvním kole ztrátu 6,08 sekundy a obsadila 46. místo

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud