30. ledna 2016 • 18:00

Bank v TAK URČITĚ: Jet Kitzbühel zraněný není chytrý

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už osmkrát byl na MS, dostal se do nejlepší desítky ve všech sjezdařských disciplínách, ale proslul i řadou drsných pádů. Ondřej Bank patří řadu let mezi nejvýraznější české lyžařské tváře. V probíhající sezoně se ale rozhodl udělat minimálně měsíční pauzu a přišel tak například o děsivý sjezd při SP v Kitzbühelu. "Pořád mě trochu zlobí koleno a kotník," přiznal v pořadu O2 Sport Tak určitě, který vzniká ve spolupráci s iSport.cz.



O přerušení sezony: "Vycházelo to ze zdravotního stavu. Pořád mě trošku zlobí koleno a kotník. Po Santa Caterině, kde jsem trochu lehce upadl, se to malinko zhoršilo. Ve Wengenu jsme to ještě zkoušeli pod prášky a chtěl jsem se dát stoprocentně do pořádku před Kitzbühelem a ten jet zdravý. Jet totiž Kitzbühel neúplně zdravý není moc chytrý."

O sjezdovce v Kitzbühelu: "Kitzbühel je známý tím, že je prostě špatně upravený a hrbolatý. Oni si tam na tom trošku zakládají. Neříkám, že to dělají schválně, ale je to trochu jejich vizitka. Je to prostě ta nejtěžší a nejdivočejší sjezdovka na světě. Pořadatelům to, co se tam teď stalo (pády - pozn. red.), prostě vyhovuje. Já jsem si tam zlomil nohu."

O změně v tréninku: "Já měl trénink vždycky hodně pestrý, hlavně kvůli tomu, že jsem jezdil všechny disciplíny. Příprava se hodně změnila poté, co jsem měl výhřez plotýnky a necítil jsem nohu. Od té doby jsem přestal absolutně používat činky. Podle mého to není potřeba."

O vnímání rychlosti na trati: "U mě není ta rychlost hlavní aspekt. Určitě ale v závodě poznám, jestli je tempo větší než při tréninku, nebo naopak. Na tom tempu je cítit i rozdíl jedné vteřiny."

Bank v TAK URČITĚ:
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud