17. února 2016 • 15:08

Odklad! Bank kvůli bolavému kolenu návrat na svahy zatím nechystá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat Ondřeje Banka na svahy se odkládá na neurčito. Český sjezdař vynechal kvůli zranění kotníku a kolena závody Světového poháru před měsícem v Kitzbühelu a chtěl se vrátit tento týden v Chamonix, ale zdravotní stav mu to neumožní. Trápí ho zejména bolavé koleno, v němž má podle posledního vyšetření otok.



Bank má potíže od loňského dramatického pádu na mistrovství světa v Beaver Creeku. Sice trénoval, byl i na sjezdovém soustředění v Chile, ale jeho forma na začátku sezony zejména kvůli kotníku a později i vinou kolena po pádu ve Wengenu nebyla ideální. Proto nešel do rizika, náročný sjezd v Kitzbühelu vynechal a dal si pauzu.

"Byl jsem ale na magnetické rezonanci u doktora Koláře a ten mi tam našel nějaký otok na kosti. Myslel jsem, že ta bolest je následek dlouhodobých potíží s meniskem, ale je to něco jiného. Možná to bylo z přetížení, nevím," řekl pětatřicetiletý lyžař.

Pátý muž z olympijského obřího slalomu v Soči má tři týdny na to, aby si dal koleno do pořádku a ještě se vrátil do této sezony Světového poháru. Lyžařům zbývají dva sjezdy - 12. března v Kvitfjellu a finále ve Svatém Mořici o týden později.

Bank v TAK URČITĚ: Jet Kitzbühel trochu zraněný není moc chytrý
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud