3. března 2016 • 19:40

Koudelka vyhrál kvalifikaci na Světovém poháru ve Wisle

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězstvím v kvalifikaci se naladil nejlepší český skokan na lyžích Roman Koudelka na Světový pohár ve Wisle. Polské středisko bude hostit dva individuální závody a Koudelka do programu vstoupil nejdelším skokem dne 132,5 metru, za který dostal 140,5 bodu. Do závodu postoupili i Lukáš Hlava, Jakub Janda a Jan Matura.



Koudelka, který je dvanáctý v průběžném pořadí SP, patřil k nejlepším už v trénincích, v nichž obsadil druhé a osmé místo. V kvalifikaci sesadil z první příčky dlouho vedoucího Poláka Kamila Stocha a porazil o metr a půl i suveréna sezony Slovince Petera Prevce. Ten si už o víkendu v Almaty pojistil křišťálový glóbus, předtím vyhrál i Turné čtyř můstků a také mistrovství světa v letech.

"Už od prvního skoku se mi tu povedlo dobře sednout si do nájezdového postavení a i odraz je trošku jiný, jsem uvolněnější. Jen doufám, že to vydrží do zítra, protože tu bude výborná atmosféra a přijde pár lidí, co mě podpoří," řekl Koudelka serveru skoky.net. Na stupních vítězů v této sezoně zatím nestál. "Šance na pódium určitě je, ale nechci předbíhat," dodal.

Stoch v kvalifikaci skončil druhý se stejným výkonem jako Koudelka, ale dostal známku o 4,2 bodu horší. Třetí byl Prevcův mladší bratr Domen (127,5 m). Hlava obsadil 28. místo se 118 metry, Janda byl třicátý (118,5) a Matura šestatřicátý (114,5).

Páteční závod začne ve Wisle ve 20:30, v sobotu se bude skákat od 16:00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud