25. října 2016 • 13:05

Olympiádu už ne. Bauer plánuje poslední sezonu v reprezentaci

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Běžec na lyžích Lukáš Bauer bude i v této zimě kombinovat funkci ředitele a závodníka laufařského týmu PIONEER Investments s reprezentační kariérou. Bude to ale zřejmě naposledy. V březnu na mistrovství světa v Lahti se chce s působením v národním týmu rozloučit. Přesto, že se blíží olympijské hry v korejském Pchjongčchangu.



Deset závodů laufařské série Ski Classics, k tomu pár závodů Světového poháru a vrchol sezony na světovém šampionátu v Lahti, kde chce jet svou oblíbenou klasickou patnáctku intervalovým startem a štafetu. To je program Lukáše Bauera pro letošní zimu. Naposledy v něm chce kombinovat laufařské závody s působením v reprezentaci.

„Cílem je mistrovství světa v Lahti, dál už nekoukám. Zatím moje předsevzetí je, že letošní sezona je poslední reprezentační,“ říká Bauer, přesto, že letošní sezona bude končit jen deset měsíců před startem další olympiády v Koreji. Bauer už přitom v minulosti několikrát konec kariéry v národním týmu naznačoval, ale zatím vždycky si to rozmyslel.

„Já na to vždycky odpovídám, že jsem to říkal pouze jednou, to ostatní bylo nějaké nedorozumění,“ usmívá se Bauer. „Opravdu do sezony vstupuju s tím, že bude poslední. Korea možná ano, ale na tribuně.“

Na světovém šampionátu v Lahti se chce Bauer předvést v podobné formě jako při posledním mistrovství světa ve Falunu, kde vybojoval stříbrnou medaili na bruslařské padesátce. Zároveň se ale bude věnovat vedení svého týmu PIONEER Investments, který začíná třetí sezonu v prestižním seriálu Ski Classics.

„Už loni jsem avizoval, že bychom rádi skončili do pátého místa v celkovém hodnocení týmů. Vloni jsme skončili těsně šestí, další týmy posilují, cíl je velmi vysoký. Vstupujeme do třetí sezony, rád bych z této sezony odcházel nejhůř jako pátý a chtěl bych nějaké umístění na stupních vítězů,“ říká Bauer.

Tým posílil o ruského olympijského medailistu Ilju Černousova a nadějného francouzského závodníka Alexise Jeanneroda. V několika závodech by se měli představit i reprezentanti Martin Jakš a Aleš Razým. Dalšími členy týmu jsou Australanka Barbara Jezeršeková, Jan Šrail, Adam Fellner a Jiří Harcuba.

Bauer se sám chce zúčastnit deseti závodů seriálu včetně Jizerské 50 nebo Vasova běhu. Celkový program Ski Classics, který začíná prologem 27. listopadu ve švýcarské Pontresině, narostl na třináct závodů.

„Třináct zastávek je náročných nejen po sportovní, ale po logistické stránce a otázce zajištění,“ upozorňuje Bauer. „S partnery jsme pilně pracovali. Hledali jsme cesty, jak tým podpořit, abychom měli šanci závodit proti velmi silným skandinávským týmům. Myslím, že se podařilo najít velmi dobrou kombinaci.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud