24. února 2017 • 13:24

Nejedu, není to bezpečné! Vonnová a spol. nenastoupily do závodu SP

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovinská favoritka Ilka Štuhecová vede po superobřím slalomu kombinaci Světového poháru v Crans Montaně, kterou poznamenala absence amerických hvězd. Kompletní tým USA včetně vedoucí lyžařky seriálu Mikaely Shiffrinové se totiž rozhodl odstoupit kvůli obavám o bezpečnost.



Poté, co první tři závodnice včetně Štuhecové nezvládly složité místo v úvodu sjezdovky, zkrátila jury trať a začalo se nanovo. "Snížit start bylo rozumné, nicméně si myslím, že to moc nezmění. Sníh je příliš měkký. Není to bezpečné, nejedu," napsala například Lindsey Vonnová na twitteru a po restartu závodu připomněla pád domácí Denise Feierabendové, která neměla to štěstí, aby mohla opět nastoupit, protože musela do nemocnice.

Následně se odhlásily i její krajanky - čerstvě trojnásobná mistryně světa ve slalomu Shiffrinová či Laurenne Rossová.

Šampionka ve sjezdu Štuhecová se dokázala na opakovanou jízdu zkoncentrovat, zajela jasně nejrychlejší čas a může zopakovat prvenství z dosud jediné kombinace pohárové sezony. Naopak mistryně světa v obřím slalomu Tesa Worleyová ani napodruhé do cíle nedojela.

Česká lyžařka Pavla Klicnarová figuruje na 38. místě, Kateřina Pauláthová je zatím jednačtyřicátá. Z 58 startujících dojelo do cíle 42.

Slalom začne ve 14:30. V neděli se v Crans Montaně uskuteční třetí a zároveň poslední kombinace sezony.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud