24. února 2017 • 13:32

Sdruženář Rydzek obhájil titul na středním můstku, Dvořák byl 28.

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý sdruženář Johannes Rydzek obhájil ve finském Lahti titul mistra světa v závodu se skokanskou částí na středním můstku a potvrdil svoji formu ze Světového poháru, který vede. Nejlepší z českých reprezentantů byl Miroslav Dvořák, který desetikilometrový běh dokončil na 28. místě.



Druhý za Rydzekem skončil vítěz skokanské části Eric Frenzel a naprostou německou dominanci potvrdili třetí Björn Kircheisen a čtvrtý Fabian Riessle.

Češi ztratili šanci na lepší umístění už ve skokanské části. Dvořák vybíhal z 37. místa a jeho konečné 28. místo je o dvě příčky lepší než předloni ve Falunu. Tomáš Portyk skončil čtyřicátý, nováčci na MS Jan Vytrval a Lukáš Daněk obsadili 48. a 50. místo.

Rydzek vyrazil do běžecké části 14 sekund po Frenzelovi, ale brzy ho dostihl a prvních pět kilometrů absolvovali spolu. Při výjezdu ze stadionu do druhé půlku běhu Rydzek v kopci nastoupil, krajanovi ujel a cílem projel bezpečně jako vítěz.

O bronz jelo skoro celý závod třináct sdruženářů, ale většinou se o tempo starali Němci. Kircheisen s Riesslem skupině v posledním kole po dvou razantních nástupech ujeli a první jmenovaný získal pátý individuální cenný kov z MS.

Pětadvacetiletý Rydzek zvítězil předloni ve Falunu a nyní je po deseti letech prvním sdruženářem, který na středním můstku obhájil titul. V roce 2007 v Sapporu završil jeho krajan Ronny Ackermann na středním můstku zlatý hattrick.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud