26. listopadu 2017 • 17:08

Demjan po čtyřech letech vyhrál závod SP, Češi opět nebodovali

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

I druhý závod sezony Světového poháru ve skoku na lyžích měl nečekaného vítěze, po čtyřech letech si připsal triumf v elitním seriálu Slovinec Jernej Damjan. Ve finském středisku Ruka navázal na úspěch ze Sappora z ledna 2014 a ve 34 letech zaznamenal druhé individuální prvenství v kariéře. Vedení v SP udržel Džunširo Kobajaši z Japonska, tentokrát obsadil desáté místo.



Vojtěch Štursa ani Viktor Polášek nepostoupili do druhého kola. Tomáš Vančura a Roman Koudelka neuspěli už v páteční kvalifikaci a česká reprezentace po dvou závodech stále čeká na první pohárový bod.

Damjan vedl už po prvním kole, ve kterém skočil 140 metrů, ve druhém ještě dva přidal. Jako jediný přesáhl třísetbodovou hranici (301,4) a o 2,8 bodu porazil Johanna Andreho Forfanga z Norska. Třetí skončil německý vicemistr světa Andreas Wellinger.

Nejdelší skok dne předvedl Rakušan Stefan Kraft (145 metrů), ale po nepovedeném prvním kole to dvojnásobnému mistru světa stačilo jen k posunu na 13. místo. Neuspěli ani vítěz Turné čtyř můstků Kamil Stoch z Polska (20.) či jeho předchůdce Peter Prevc ze Slovinska (23.).

Čeští skokani zatím tápou. Štursa skočil 117,5 metru a od finálové třicítky ho dělila jen tři místa, ale propastných 12,5 bodu. Polášek skončil pětačtyřicátý výkonem pouhých 105,5 metru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud