1. prosince 2017 • 22:34

Vonnová po ošklivém pádu nedokončila sjezd v Lake Louise, Ledecká třináctá

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ester Ledecká skončila třináctá ve sjezdu v Lake Louise a vyrovnala svůj nejlepší výsledek ve Světovém poháru v alpském lyžování. Sjezd premiérově ovládla Rakušanka Cornelia Hütterová.



Hütterová zvítězila o devět setin před Tinou Weiratherovou z Lichtenštejnska. Třetí skončila při svém teprve třetím startu ve sjezdu SP v kariéře americká slalomářská hvězda Mikaela Shiffrinová a zvýšila svůj náskok v čele celkového hodnocení seriálu.

Dvaadvacetiletá Ledecká vyhrála v Kanadě čtvrteční trénink, ale sama to nepřeceňovala. Během soutěžní jízdy se na mezičasech pohybovala od jedenáctého do čtrnáctého místa. V závěru udělala chybu na skoku, balancovala, ale nespadla a v cíli měla na Hütterovou ztrátu 1,53 vteřiny. Po dojezdu figurovala na 11. místě, ale pak se před českou lyžařku dostaly ještě dvě soupeřky.

Dvojnásobná mistryně světa ve snowboardingu Ledecká skončila třináctá společně s Rakušankou Ramonou Siebenhoferovou. Vyrovnala si tím osobní maximum, kterého v SP na lyžích dosáhla letos v lednu v německém Garmisch-Partenkirchenu.

Hütterová vyhrála v SP loni superobří slalom a ve sjezdu byla nejlépe třikrát druhá. V Lake Louise prožila pětadvacetiletá Rakušanka skvělý návrat na lyže po lednovém zranění kolena.

Lindsey Vonnová byla po pádu pochopitelně otřesená
Lindsey Vonnová byla po pádu pochopitelně otřesená

"Od prvního tréninku vím, že na to mám, ale zprvu mě pohltila atmosféra. Postupně jsem se uvolnila a v závodu věděla, že jsem rychlá. Když jsem projela cílem a byla první, tak to byl skvělý pocit," řekla Hütterová.

Favorizovaná Američanka Lindsey Vonnová útočila na první místo, krátce před cílem vedla před Hütterovou o pět setin, ale v snadné pasáži chybovala a skončila v ochranných sítích. Z pádu vyvázla bez zranění a dolů sjela na lyžích.

Druhá česká reprezentantka Klára Křížová sice absolvovala obě tréninkové jízdy, ale do závodu nenastoupila. "Před týdnem jsem v tréninku spadla a necítím se stoprocentně v pořádku, abych mohla bojovat o co nejlepší výsledek," napsala na sociálních sítích. Vynechá i sobotní sjezd a pojede až nedělní superobří slalom.

SP ve sjezdovém lyžování v Lake Louise (Kanada):

Ženy - sjezd: 1. Hütterová (Rak.) 1:48,53, 2. Weiratherová (Licht.) -0,09, 3. Shiffrinová (USA) -0,30, 4. E. Fanchiniová (It.) -0,64, 5. Wilesová (USA) -0,75, 6. Goggiaová (It.) -0,76, 7. Rebensburgová (Něm.) -0,89, 8. Gisinová -0,97, 9. Gutová (obě Švýc.) -1,07, 10. Johnsonová (USA) -1,23, ...13. Ledecká (ČR) -1,53.

Průběžné pořadí SP (po 5 závodech): 1. Shiffrinová 365, 2. Rebensburgová 236, 3. Vlhová (SR) 221, 4. Hansdotterová (Švéd.) 141, 5. Brunnerová (Rak.) 132, 6. Mölggová (It.) 129, ...48. Ledecká 20, 80. Dubovská (ČR) 2.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud