3. prosince 2017 • 09:13

Divočina v Kanadě. Ledecká jela na start rolbou, Vonnová trčela na lanovce

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plno zážitků si Ester Ledecká odnesla ze sobotního sjezdu v kanadském Lake Louise. Na trati vybojovala senzační sedmé místo jen 0,62 setin sekundy za vítěznou Američankou Shiffrinovou. Před závodem zase zažila překvapivou zkušenost. Kvůli nefungující lanovce musela jet na start za sněhovou rolbou. Ještě hůř dopadla Lindsey Vonnová, která na lanovce uvízla.



Pořadatelé v Lake Louise řešili nouzovou situaci kvůli výpadku elektřiny. Start sobotního závodu musel být o hodinu a čtvrt posunutý a trať byla nakonec zkrácena o 460 metrů. Některé závodnice, včetně Američanky Lindsey Vonnové , dokonce zůstaly trčet na lanovce.

„Pořadatele zlobila elektrika, start závodu se posouval, byl to dlouhý den, ale je skvělé, že nás na trať nakonec pustili, i když ji zkrátili. Já se na lanovce nezasekla, tam byly jen Lindsey Vonn a Tina Weirather,“ řekal podle své marketingové agentury Sport Invest  Ledecká .

Američanka Vonnová neprožívá v Lake Louise šťastný víkend. V pátečním sjezdu upadla a natloukla si koleno. V sobotu se pro ni lanovka proměnila v past.

„Bylo to určitě zvláštní, ale musím pořadatele pochválit, že se závod odjel. Předvedli maximální úsilí,“ uznala Vonnová.

Organizátoři posílali závodnice na kopec zavěšené za sněhovou rolbou. Pro Ledeckou to byl zajímavý zážitek.

„Docela hluk, musíte se soustředit a dávat pozor. Nebyl to ale nejpohodlnější druh přepravy, na start se jelo 23 minut, člověk musel být v pozoru, napružený. Bylo to strašně dlouhé,“ líčila Ledecká, která však dopadla líp než Maďarka Edit Miklosová.

„Měla smůlu: v pátek ji zastavili v polovině trati a musela zpátky nahoru, teď spadla za rolbou, někdo ji srazil,“ líčila Ledecká. „Stačí málo, protože jede 20 holek nasáčkovaných jedna vedle druhé, když se někomu kousne lyže, jsou všichni v háji. Edit to schytala, ale v cíli vypadala v pohodě a byla i spokojená s výsledkem.“

Ledecká má v Lake Louise za sebou dva parádní výkony ve sjezdech, v pátek byla třináctá, v sobotu sedmá. A stále nekončí, v neděli večer českého času (18.45, PP Eurosport) ji čeká Super-G.

„Už se těším, má být pěkné počasí, tak si to snad užijeme,“ říká Ledecká.

Ester Ledecká dojela na fantastickém sedmém místě
Ester Ledecká dojela na fantastickém sedmém místě

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud