16. prosince 2017 • 12:02

O kus blíž rekordu. Vonnová oslavila ve Val d'Isere 78. výhru ve Světovém poháru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Američanka Lindsey Vonnová ovládla superobří slalom Světového poháru, který se jel ve Val d'Isere jako náhrada za zrušený závod ve Svatém Mořici, a připsala si 78. vítězství v seriálu. Od absolutního rekordu legendárního Švéda Ingemara Stenmarka ji v historických tabulkách dělí osm výher.



Nejúspěšnější žena v historii SP, kterou v poslední době pronásledovaly zdravotní problémy, porazila druhou Italku Sofii Goggiaovou o 31 setin. Třetí místo v závodu, který musel být kvůli zhoršující se viditelnosti několikrát přerušen, vybojovala Norka Ragnhild Mowinckelová.

"Nebylo to jednoduché, vlny nebyly pořádně vidět. Ale věděla jsem, kde musím točit, abych nabrala rychlost," řekla v cíli Vonnová , jež vystoupila na stupně vítězů poprvé v olympijské zimě. "Byla to moje nejlepší jízda v sezoně," dodala Američanka, kterou minulý týden trápila bolavá záda.

Dvojnásobná mistryně světa a olympijská vítězka ve sjezdu z Vancouveru čekala na další výhru v SP téměř rok. Naposledy se radovala letos v lednu ve sjezdu v Ga-Pa.

Vedoucí žena průběžného hodnocení disciplíny Tina Weiratherová z Lichtenštejnska závod ve Francii po chybě nedokončila, první místo v pořadí před Švýcarkou Jasmine Fluryovou ale udržela.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud