28. října 2008 • 19:12

Lanzinger chce několil stovek tisíc eur

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý rakouský sjezdař Matthias Lanzinger, který přišel po pádu v superobřím slalomu Světového poháru v norském Kvitfjellu o nohu, bude jako odškodné požadovat několik stovek tisíc eur.



Rozhodl se kvůli nedostatečné lékařské péči zažalovat Mezinárodní lyžařskou federaci (FIS), kterou jeho krok nepřekvapil.

"Od prvního dne jsem to čekal. Po tak těžkém pádu je to normální," reagoval na Lanzigerovy požadavky prezident FIS Gian-Franco Kasper během zasedání federace ve švýcarském Oberhofenu.

Lanzingerův právník Manfred Ainedter se chystá u soudu argumentovat zprávou od mnichovského chirurga. Expertiza Bernda Steckmeiera kritizuje dlouhou dobu, která byla potřeba k převozu závodníka na operační sál, a také metody, které byly užity při pokusu o záchranu jeho levé nohy.

Dnes se zástupce lyžaře nechal slyšet, že bude rozhodně požadovat pár stovek tisíc eur. Pro srovnání může použít případ úmrtí Rakušanky Ulrike Maierové, při němž soudní proces v roce 1994 skončil dohodou obou stran na odškodném 600.000 švýcarských franků (přes 10 milionů korun).

Články odjinud


Články odjinud