6. března 2010 • 11:36

Vonnová potřetí za sebou vyhrála Světový pohár

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americká lyžařka Lindsey Vonnová potřetí za sebou vyhrála Světový pohár ve sjezdu. Malý křišťálový glóbus jí vynesl triumf v dnešním závodě ve švýcarské Crans Montaně. Nejrychlejší disciplínu ovládla pětadvacetiletá Vonnová pošesté ze sedmi závodů v této sezoně SP.



Vonnová si v předposledním sjezdu seriálu připsala celkem desáté vítězství v sezoně a navázala na triumfy z let 2008 a 2009, kdy zároveň ovládla konečné pořadí SP.

Celkový triumf má na dosah i letos, protože na prvním místě průběžné klasifikace má pět závodů před koncem náskok 197 bodů před druhou Marií Rieschovou z Německa.

V této sezoně už Vonnová získala malý křišťálový glóbus za triumf v superobřím slalomu a ovládla také pořadí superkombinace. Svou nadvládu navíc potvrdila ziskem zlata ve sjezdu a bronzu v superobřím slalomu na olympijských hrách ve Vancouveru.

Do dnešních výsledků výrazně promluvily rozmary počasí, které zvýhodnily závodnice s vysokými startovními čísly.

Pro druhé místo si tak dojela se ztrátou jedné setiny Italka Johanna Schnarfová, která na trať vyjela s číslem 32. Třetí skončila domácí Marianne Abderhaldenová (startovní číslo 35) a čtvrtá byla Slovinka Maruša Ferková (42).

Čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka Dana Marková při svém třetím startu v SP obsadila poslední, 46. místo. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud