21. listopadu 2010 • 14:46

Česká štafeta skončila bez Bauera dvanáctá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká štafeta běžců na lyžích bez Lukáše Bauera zahájila sezonu 12. místem v Gällivare. Z vítězství v závodu Světového poháru se radovali domácí Švédové před Rusy, bronzový stupínek obsadili Norové.



České kvarteto, které v únoru získalo bronz na olympiádě ve Vancouveru, do dnešního závodu nastoupilo bez svého největšího tahouna. Bauer bral ještě minulý týden antibiotika, před sebou má náročný program ve Finsku, a proto po sobotním osmém místě na 15 km neběžel. Na klasický úsek nastoupili Jiří Magál s Martinem Jakšem, ve druhé polovině závodu hájili české barvy Martin Koukal a Dušan Kožíšek.

Magál se udržel v početné skupině a předával na jedenáctém místě se čtvrtminutovou ztrátou na čelo. Jakš si o dvě místa polepšil, elitní šestice však ostatním již výrazně odjela. V čele diktovali tempo především Švédové s Rusy, kteří ostatní soupeře nakonec setřásli. V cílové rovince potvrdil formu vítěz sobotního závodu Marcus Hellner a zajistil Švédům prvenství před finišmanem ruské štafety Alexandrem Legkovem.

V závěrečném úseku se Kožíšek mírně propadl, v cílové rovince si alespoň připsal cenný skalp posledního muže druhé norské štafety.

Světový pohár v běhu na lyžích v Gällivare (Švédsko):
Muži - štafeta 4x10 km:
1. Švédsko I (Larsson, Olsson, Rickardsson, Hellner) 1:29:56,3, 2. Rusko I (Bělov, Vylegžanin, Sedov, Legkov) -0,8, 3. Norsko I (Rönning, Johnsrud Sundby, Jespersen, Röthe) -47,9, 4. Švýcarsko -1:04,1, 5. Rusko II -1:35,6, 6. Německo -1:35,7, ...12. Česko (Magál, Jakš, Koukal, Kožíšek) -2:14,6.

Ženy - štafeta 4x5 km:
1. Norsko (Skofterudová, Johaugová, Steiraová, Björgenová) 50:16,0, 2. Švédsko I (Norgrenová, Haagová, Rydqvistová, Kallaová) -26,8, 3. Itálie (Genuinová, Longaová, Rupilová, Follisová) -56,2, 4. Německo -57,8, 5. Finsko -1:08,3, 6. Švédsko II -2:15,7.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud