14. února 2015 • 11:37

Sáblíková děkovala fanouškům a odmítla nápadníka: Jsem zadaná

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE CHAT | Nabitý sportovní život má česká rychlobruslařská hvězda Martina Sáblíková. Den volna mívá málokdy. Výjimečně se tak ale stalo například dnes a sedmadvacetiltá olympijská vítězka si udělala čas i na své fanoušky. S redaktorem deníku Sport usedla k počítači a během ONLINE rozhovoru odpovídala fanouškům.



Sáblíkové se teď daří, většina čtenářských dotazů proto začínala gratulací a rychlobruslařka sotva stíhala děkovat. V řadě zajímavých otázek se pak její příznivci mohli dozvědět to, na co se běžně žurnalisté neptají. "Moje oblíbené sporty? Z těch které neprovozuji určitě biatlon a atletika. A ve fotbale fandím Chelsea, chytá tam můj oblíbený gólman Petr Čech," přiznala.

Pak přišly i odvážnější dotazy, jeden z příznivců se například nebál zabrousit do osobního života Sáblíkové a sdělil ji, že by se rád stal jejím přítelem. "Děkuju mockrát, vážím si Vašeho zájmu, ale bohužel jsem zadaná," sdělila rychlobruslařka.

Všechny odpovědi Martiny Sáblíkové si můžete přečíst zde.

Martina Sáblíková

eliška, 14. února 2015
ahoj marto moc moc gratulu musíš mit skvělé rodiče že jo ?
Děkuji za gratulaci, rodiče mám opravdu skvělé, cítím od nich obrovskou podporu. Nejsou to jen rodiče, ale všichni z týmu, kamarádi, lidi, co mi fandí. Tímto způsobem bych vám všech chtěla popřát krásného Valentýna a krásný zbytek dne. Děkuji moc za otázky a zase někdy ahoj. Martina :)
petra, 14. února 2015
Ahoj Martino :) Jakej sport mimo rychlobruslení máte nejraději at už ho hrajete rekreačně nebo jen sledujete :)
Ahoj Petro :) moje nejoblíbenější sporty, které neprovozuji, ale hrozně ráda se na ně dívám, jsou biatlon a atletika. Z těch, které provozuji, je to cyklistika.
Martina, 14. února 2015
Dobrý den, Martino, dá se říci, jaký podíl na Vašem úspěchu má technika a jaký fyzická kondice?
Jedno bez druhého určitě nejde. Technika vylepšuje moji fyzickou kondici, aspoň v závodě, a řekla bych, že to je tak 30 na 70.
Marias, 14. února 2015
Obry den, gratuluji ke zlatým medailím a zajímalo by me zda- li umíte jezdit i obráceně než jak se jezdí při závodech, protože ja umím bruslit jen po směru hodinových ručiček :)
MOc děkuji, doufám, že se bude pořád jezdit doleva, protože sice dokážu překládat na druhou stranu, ovšem v takové rychlosti jako doleva to určitě nebude. Můžu říct, že v Collalbu jsme to zkoušeli a už rozjezd rovinky byl hooodně zajímavý :)
Slávek, 14. února 2015
Velké blahopřání a jeden dotaz: nejsou na vás soupeřky už trochu naetvaný?
Proč? :)
peter, 14. února 2015
V prvom rade gratulujem a chcem sa spitat ci sa zase planujete zucastnit na majstrovstvach ceskej a slovenskej republiky v cyklistike ktore sa kona v ziline
Zatím to v plánu mám :)
Fanda, 14. února 2015
Komu fandíte v Synot lize? díky :)
Jsem fanynkou Chelsea, to je můj oblíbený klub a chytá tam můj oblíbený gólman Petr Čech :)
Piškot, 14. února 2015
Ahoooj, Mooooc Gratuluji a otázka zní : Je možné Tě v ČR někde ,,přepadnout´´ při tréninku? Moc bych si přála mít od Tebe podepsanou knížku. Díky za odpoveď. A jen tak dál, si nejlepší :-) :-*
Určitě to jde, ale až v létě :)
Martyna, 14. února 2015
Především vřelé gratulace taky z Polska! Všichni, kteří tady milujou zimní sporty, dokonale Tě znají. Moje otázky: pokud máš na trati krizi, jak se motivuješ a jaké jsou Tvé myšlenky? Co brusle změnily ve Tvém životě, jak ho ovlivnily a jakým ses díky bruslím stala člověkem? A poslední: víš už, co chceš dělat po dokončení sportovní kariéry (doufám, že to skoro nebude)? Ještě jednou gratulace a hodně dalších úspěchů! P.S. Omlouvám se za všechny chyby, moje čeština není skvělá :)
Děkuji za otázku, na takovou jsem možná ještě nikdy neodpovídala! :) záleží na tom, jestli v ten daný moment, kdy mi přichází krize, jedu sama, nebo mám před sebou někoho. Když jedu s někým, snažím se ho dojet, když jedu sama, myslím na lidi, kteří mi fandí, kteří stojí kolem dráhy, nebo vzpomínám na trénink, který jsem absolvovala. Vím, že to nemůžu vzdát, protože mám natrénováno. Brusle se určitě zmenily, začínala jsem na neklapacích bruslích a byly hrozně měkké, na těchto co mám je radost závodit :) možná jsem se stala člověkem, který nikdy nic nevzdá. Ale těžko říct. O skončení sportovní kariéry ještě nepřemýšlím!
Kryštof, 14. února 2015
Mě by zajímalo, co tam mezi závodama děláte. Jakože čtete nebo koukáte na filmy, hrajete hry. A co vlastně teď třeba čtete?
Někdy čtu, někdy koukám na film, někdy koukám na televizi. Záleží, na co mám náladu. Většinou ale spím. Pak mezi mé oblíbené činnosti před závodem patří nervovat se.
Martina Pospíšilov, 14. února 2015
Ahoj Marti jakej je tedka tvuj vztah s karolinou? A) kamosky, B) souperky, C) reprezentaci kolegyne, D) byvale kamosky. Slavily jste SPOLECNE?
Ahoj, řekla bych, že A a C jsou správně :)
Jara27, 14. února 2015
Ahoj, mohu vedet tve VO2 max? Dekuji.At se ti i nadale dari!
Asi sedmdesát.
filip ambroz, 14. února 2015
Dobrý den, kde hledáte motivaci, když jste už vše vyhrála? Není čas se přesunout k cyklistice? Mit zlatou ze zimní i letní olympiády by byl naprostý vrchol.
Motivace se hledá jednoduše, když chcete předvést nejlepší výkon a pořád vás to baví. Cyklistika je zatím pořád můj druhý nejoblíbenější sport, který provozuju. Ale vůbec se neodvážím myslet na to, že bych mohla z letní olympiády přivézt medaili. To by bylo hodně troufalé říct, protože holky, co tam jezdí, jsou světová špička
Capitals, 14. února 2015
Na olympiádě v Riu asi budete startovat, moje otázka tedy zní - s jakým výsledkem byste byly spokojená? Ve kterém závodě (časovka nebo klasika) si dáváte větší šance? A myslíte, že by z toho mohla být i medaile? A nešla by větší příprava cyklistiky na úkor výsledkům v rychlobruslení (už byste nejezdila tak suverénně třeba)?
Těžko říct, jestli budu startovat na OH v Riu. První věc je kvalifikovat se z České republiky, pak z mistrovství světa. Kdybych se kvalifikovala, dávám si asi větší šance v časovce. Jedu tam sama, na to jsem víc zvyklá.
Deagle, 14. února 2015
Která disciplína v rychlobruslení vám více vyhovuje: 1500 metrů nebo hromadný start a proč? Díky
Patnáctistovka je dobrý trénink na trojku, protože poslední kolo hrozně moc bolí. Hromadný start je o taktice a o tom, co se právě děje v tom závodě, někdy to není úplně o výkonnosti. Tady se nedá říct, co mi víc vyhovuje, baví mne obě disciplíny. ale asi bych dala přednost 1500 metrů.
Věra Seberová, 14. února 2015
Gratuluji k úžasnému úspěchu a ptám se,jak je možné,že Martinko jste pořád tak skvělá a skromná a sláva vám nestoupla do hlavy?Jste prostě nejlepší človíček v našem sportu. Fandím vám moc. A děkuji.
Děkuji Vám, jsem ráda, že si to o mě všichni myslíte, protože bych nerada, aby mne úspěchy změnily. Chtěla bych zůstat pořád taková, jaká jsem.
Katka, 14. února 2015
Dobrý den, nejdříve mi prosím dovolte, abych se připojila k opravdu hodně dlouhému zástupu gratulantů a vyjádřila vám upřímný "hlubokosklon"za váš výkon.Mám dotaz, od kolika let bruslíte?Děkuji Katka
Bruslím od jedenácti. Děkuji moc :)
lefty, 14. února 2015
Zdravim a gratuluji ke dvěma zlatým, otázka ....nepotřebovalo by rychrobruslení svojího ,, Jířiho Hamzu " , který dokázal úspěhy biatlonistú pořádně využít a udělal z biatlonu málem nejpopulárnější sport u nás ? Ať se daří dál ! Děkuji za odpúověd.
Děkuji moc, myslím si, že to není otázka pana Hamzy, ale lidí, kteří to chtějí nebo nechtějí uskutečnit.
Bohumil Klein, 14. února 2015
Marti je Vám 27 rodinu neplánujete?:-) Hodně štěstí a úspěchů i mimo led :-)
Plánuji :) otázka je, kdy se plány uskuteční, to máte jako s tou halou :) děkuji moc
Kožich , 14. února 2015
Gratuluju a děkuju za super zážitek a chci se zeptat, Martino co se vám stalo na po závodě, viděl jsem, že jste ošetřovaná na ruce. Díky za odpověď Míra Kožíšek z Kladna.
Děkuji moc, řízla jsem se před závodem, když jsem si utírala brusli. Ale nic to není, jen mi ukáplo trochu krve.
Bořivoj Čulis, 14. února 2015
Vážená Martino, co má podle Vás větší naději? Že pojedete s Jardou Jágrem nebo postavení rychlobruslařské (nikoliv krasobruslařské)haly v Čechách? Souhlasíte, že písnička slepého houslisty je ta nejhezčí na světě?
Je pravda, že Jarda Jágr občas ze zámoří odlétá do České republiky, ale nemyslím si, že bychom našli stejný termín na to, abychom se mohli projet. Ale uvidíme, co bude dřív.
Andulka, 14. února 2015
Velká gratulace, Martinko, čim se dobijite? Hodně štěstí, hlavně zdraví, také Vašemu trenérovi,
Asi masáží a dobrým jídlem.
Karel Brejcha, 14. února 2015
Martino. Kolik si vydelavate rychlobruslenim?
Dost na to, abych se uživila :)
Hanka, 14. února 2015
Martinko, moc Vám gratuluju! Jsem Váš fanda už od Turína. Za tu dobu většinou celý dům ví, kdy jede Martina, protože mne slyší, násobí se to o Káju a Niky. Otázku nemám, myslím, že už snad není taková, jakou jste neslyšela, ale chci moc popřát Vám, trenérovi a všem z týmu tolik štěstí a zdraví, co se do Vás jen vejde :-) Jak se říká, úspěch je překrásný, ale vždy se kolem něj vznáší vůně potu. D ě k u j i a přeji štestí!!! Hanka
Děkuju moc, doufám, že Vám budeme dělat všichni tři (a nebo i víc lidí) pořád radost!
Nikča, 14. února 2015
Ahoj marto,strasne te obdivuju a fandim si :) SES BOREC :) mas vubec nekdy volno?? :)
Ahoj, dneska :)
IVANA SVOBODOVÁ, 14. února 2015
Milá MARTINO,VELIKÁNSKÝ DÍK ZA TO, ŽE JSTE TAKOVÁ ,JAKÁ JSTE..,NEUVĚŘITELNÁ!!!!!Jak budete slavit medaile a VALENTÝNA? Přeji Vám i nám.ať se Vám plní všechny sny..IS
Děkuji Vám, slavit budu volnějším dnem, protože zítra opět závodím, a na ostatní oslavy bude určitě čas až po sezoně. Doufám, že ve Studnici upečou prase :)
Lucka, 14. února 2015
blahoprejeme! Divame se na zavody ze zaznamu. Bydlime v Usa a jsi uzasnym vzorem moji 10ti lete dcery, kterou zajima jake je tvoje oblibene jidlo? Moc ti fandime Marto!!
Děkuji moc, pozdravujte dceru! Nejraději jím asi pizzu a saláty
ivana soukupova, 14. února 2015
Jen chci gratulovat jste prostě nejlepší jste jednicka jste kapacita preji vam zdraví a štěstí.
Děkuji, přejí Vám taky hodně štěstí.
Libor Votava , 14. února 2015
Zdravím, co ruka?
Ruka v pohodě, děkuji za optání :) ani jsem nevěděla, že jsem se řízla, zjistila jsem to, až mi to řekla Kanaďanka, která se řízla taky :)
Petr Hloušek, 14. února 2015
Jak vlastně trénujete? Jak intenzivní je váš trénink, když vlastně nemáte ani v ČR halu? Trénujete optimálně, nebo co vám tělo dá ?
Trénuji většinou v Německu nebo v Itálii, trénuji určitě vytrvalostně a intenzívní je trénink docela dost, zvlášť když se blíží zima. To by ale musel každý posoudit sám a vyzkoušet si to :)
Honza H., 14. února 2015
Ahoj Martino, gratuluji k dalšímu úspěchu :o) Chtěl jsem se zeptat kdy dostane prostor soukromý život před životem profesionální sportovkyně? Vzhledem k tomu v jakém nasazení sportuješ rychlobruslení a cyklistiku, tak snad ani není možné zvládat něco dalšího.
Děkuji, soukromý život dostane šanci určitě po konci mé kariéry. Je pravda, že to jde docela těžko zkloubit...
Pavlína , 14. února 2015
Mohu se optati zda je těžké takto na ovále stále dokola jezditi?mne by se z toho motala hlava ,obdivuji to
Je to asi to samé, jako když se jezdí závody na kole na dráze. Nebo když se běhá na atletickém stadionu. Akorát my jezdíme o něco rychleji než běžci.
EVULE, 14. února 2015
V první řadě bych vám chtěla popřát za tak ubrovský úspěch v tak velké konkurenci a zeptat se jak ještě dlouho pomýšlíte na závodění,když vaší soupeřce je 42.roků.Přeji aby už konečně došlo na postavení obdobného stadionu jako mají v HOLANDSKU, vždyť by to byl přínos i pro základnu českého rychlobruslení.Poděkování patří zároveň i celému vašemu týmu v čele s trenérem p.NOVÁKEM....:-)
Děkuji za gratulaci, 42 let je neskutečný věk, nevím, jestli dokážu v takovém věku závodit. Zatím přemýšlím do roku 2018, pak se uvidí. Přála bych si to samé.
Lukáš K., 14. února 2015
Martino zdravím z Olomouce a posílám obrovskou gratulaci k další zlaté placce i všem pokořeným rekordům (nejen) českého sportu! :-) Zajímalo by mě, jak na pětikilometrový závod reagují nohy? Po jaké vzdálenosti už cítíte - dá-li se to tak nazvat - "pnutí" a kdy už opravdu začínají tuhnout? Máte - kromě poctivého tréninku - nějaký recept na to, jak jim i během závodu občas ulevit a nabrat tak síly "na horší časy", tzn. třeba na závěr závodu, který je většinou ve vaší režii? :-) Držím palce i nadále a díky za nás za všechny v ČR! :)
Děkuji moc, nohy samozřejmě bolí, ale záleží na tom, jak se závod rozjede, buď ho rozjíždím úplně naplno a jsem ráda, že tzv. doklopýtám do cíle, nebo se to rozjíždí tak jako včera a snažím se jet stejný čas až do konce. Takže se šetřím na posledních pět kol.
David, 14. února 2015
Ahoj martino moc gratuluji k super výkonům a a dále bych se tě chtěl zeptat jestli se cítíš ještě někdy na zlato na ZOH ? :)
Děkuju moc, o zlato bych ráda bojovala, cítím se na to, ale nevím, jak se na to budou cítit ostatní :)
Marek, 14. února 2015
Ahoj Martino, moc gratuluji ke dvěma zlatýmí medailím. Byly to excelntní výkony. Jak si jela 3000m proti Iren tak uz sem se poslední 2kola obával jestli to zvládnete ale kupodivu si jela tak skvěle že se na Iren za 2kola najela přes 3sekundy a to je skvělá práce. :) A jesště jsem se chtěl zeptat zda li máte nějakýho přítele? :) Měl bych kdyžtak zájem :) A jinak přeji spoustu úspěchu jak v osobním životě tak i na oválu :) A ještě jedna věc :) doufaám že už se dočkáte dráhy v česku:) DÍKY MOC ZA TO ZA VAŠE VÝKONY! :)
Děkuju mockrát, vážím si Vašeho zájmu, ale bohužel jsem zadaná
Lukáš, 14. února 2015
Dobrý den Martino. Není už to vyhrávání pro vás trochu stereotyp?
Dobrej :) pokud mě to baví, tak to stereotyp není :)
Karel Gutwillinger, 14. února 2015
Blahopreji,skvele!!! Jak dlouho jeste hodlate na takove vysoke urovni zavodit,kolik OH. Jste jeste mlada. Drzim palce do dalsich zavodu a hlavne zustat zdrava! Karel
Děkuju, zatím přemýšlím do roku 2018, pak to nechávám otevřené. Záleží na tom, jak se budu cítit, momentálně se cítím na čtyřicet :)
Tereza19, 14. února 2015
Dobrý den, prvně bych Vám chtěla moc poblahopřát ke skvělým výkonům a výsledkům, je skvělé jaké děláte jméno naší zemi ve světě!Nikdy jsme takového sportovce neměli a asi mít nebudeme. Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho už spolupracujete se svým trenérem? Jak se udržujete přes rok(kromě rychlobruslení a cyklistiky) v takovém tempu? A co říkáte na výkony z poslední doby Karolíny Erbanové? Myslíte, že by Vás mohla následovat? I když jí asi svědčí ty kratší tratě. Je neuvěřitelné jak dokážete v konci závodu stupňovat tempo. Přeji Vám spousty dalších úspěchů do budoucna a děkuji za zodpovězené otázky. Tereza
Děkuji, s trenérem spolupracuji šestnáct let, kromě rychlobruslení a cyklistiky ještě běhám, chodím do posilovny a věnuji se různým cvičením. Karolína jezdí výborně závody, zlepšila se na startu a je jí 22 let, takže má všechno před sebou. Pokud jí vydrží elán, může se dostat hodně vysoko.
vít opatrný, 14. února 2015
v posledním kole na 5000m máš ještě trochu sil,anebo se modlíš, abys už byla v cíli?
Většinou záleží na tom, jak se závod rozjede. Včera jsem měla ještě dost sil na to, abych jela jak jsem jela. Rezerva ještě na kolo dvě by tam byla.
Hanka, 14. února 2015
Dobrý den, díky za infarktových 5000 m. Stihnou Vaše maminka a tatínek sledovat všechny Vaše úspěchy?
Děkuji, sledují buď na dráze nebo v televizním přenosu nebo on line na internetu. Určitě si nenechají nic ujít :)
Bára TesKo, 14. února 2015
Nemám žádnou otázku, chci jenom moc a moc poblahopřát k až neskutečnému výkonu na pětikilometrové trati a úžasným posledním dvěma kolům na o kousek kratší distanci. Neuvěřitelné a famózní představení nejlepší sportovkyně ČR posledních let. Jen tak dál! :)
Děkuji mockrát, velice si toho vážím
Klára, 14. února 2015
Ahoj Martino, gratuluju k dalšímu úspěchu, máš ještě motivaci závodit, když už jsi vyhrála všechno, co se dalo?
Děkuju, motivace se hledá snadno, zvlášť když vám někdo nastaví těžký čas a vy se ho snažíte překonat. :)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud