19. listopadu 2017 • 14:44

Sáblíková poprvé v sezoně na stupních vítězů. V Norsku dojela třetí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé mezi vítězi. Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková dokázala na Světovém poháru v norském Stavangeru dojet v závodě na 5000 metrů na třetím místě a prvně se dostat mezi tři nejlepší. Trojnásobná olympijská vítězka, kterou stále trápí problémy se zády a v minulých dnech měla i virózu, nestačila na vítěznou Němku Claudii Pechsteinovou a Ivanii Blondinovou z Kanady.




Třicetiletá česká reprezentantka se v Norsku představila pouze na nejdelší ženské trati, které už řadu let kraluje. Stále totiž není stoprocentně zdravotně v pořádku. Ve čtvrté rozjížďce musela reagovat na výkon pětačtyřicetileté Pechsteinové, která před ní zajela nejlepší čas sezony 6:56,60.

Sáblíková za svým vzorem od začátku ztrácela, nakonec ji od prvního místa dělilo 3,35 sekundy. Hned v další rozjížďce svěřenkyni trenéra Petra Nováka porazila i Blondinová, nikdo další se však pod hranici sedmi minut nedostal.

Třetí místo by mělo Sáblíkové garantovat start na této trati na únorových olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu, kde bude na pětce obhajovat zlato z Vancouveru a Soči.

V průběžném pořadí SP na dlouhých tratích se Sáblíková, která byla před týdnem v Heerenveenu až sedmá v závodu na 3000 metrů, posunula na páté místo.

Výsledky závodů Světového poháru v rychlobruslení ve Stavangeru

Závody Světového poháru v rychlobruslení ve Stavangeru

Ženy

5000 m: 1. Pechsteinová (Něm.) 6:56,60, 2. Blondinová (Kan.) 6:57,34, 3. Sáblíková (ČR) 6:59,95.

Průběžný stav SP: 1. Blondinová 150, 2. De Jongová (Niz.) 135, 3. Pechsteinová 125, ...5. Sáblíková 110, 27. Zdráhalová (ČR) 4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud