12. února 2012 • 11:32

Sudová skončila devátá v závodě SP, vyhrála opět Kearneyová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Lyžařka v boulích Nikola Sudová skončila devátá v Číně a ve Světovém poháru stále drží čtvrté místo. Už patnáctý závod za sebou vyhrála Američanka Hannah Kearneyová a je novou rekordmankou vítězných sérií ve všech lyžařských disciplínách Světového poháru.



Kearneyová dnes v Číně překonala o jedno prvenství legendárního Švéda Ingemara Stenmarka, jehož neporazitelnost v obřích slalomech v letech 1978 až 1980 trvala čtrnáct závodů.

Série americké boulařky začala v Lake Placid 22. ledna loňského roku a čítá i všech osm závodů SP této sezony. "Cokoliv jiného než vítězství je v jistém smyslu selhání," prohlásila olympijská vítězka z Vancouveru a mistryně světa z Ruky v roce 2005.

Loni na světovém šampionátu v Deer Valley však Kearneyové zlato uniklo v individuálním závodu i paralelní jízdě.

Sudová skončila devátá už počtvrté za sebou a nedaří se jí navázat na dvě třetí příčky z první třetiny sezony. "V kvalifikaci jsem zajela opět pomalejší čas. Byla tam lepší technika, ale skoky nic moc. V prvním finále jsem zlepšila skoky, ale vyjela špatnou techniku a ztratila body," řekla v tiskové zprávě česká lyžařka.

Sudová během tréninku.
Sudová během tréninku.

Jediné pozitivum, co na čínské zastávce našla, bylo snížení ztráty na celkově třetí Američanku Heather McPhieovou, jež v Pej-ta Lake byla až patnáctá. Organizace podle boulařky byla špatná, diváci žádní a při každé cestě na kopec strávila více než půlhodiny v mrazivé kabince, protože lanovka pořád zastavovala.

"A na hotelu jsme na pokojích potkali stejné berušky jako loni. Kdo tu byl poprvé, nestačil se divit. Jídlo bylo taky hodně špatné," popsala. V Asii Sudová zůstane, další dva závody ji čekají za týden v japonské Naebě. "Tam už by neměl být žádný problém. Ještě zahýbat s těmi výsledky," přála si.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud