Martin Hašek
20. listopadu 2014 • 17:20

Skikrosař Kraus má posilu: Pomůže mu bývalý trenér Aleše Valenty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zvučnou posilu získat skikrosař Tomáš Kraus do svého realizačního týmu. Připojil se k němu lyžařský trenér Pavel Landa, v minulosti trenér olympijského vítěze v akrobatických skocích na lyžích Aleše Valenty.



„Já se bavím a probírám věci s Pavlem Landou už dlouho. My jsme potřebovali k technickému trenérovi někoho, kdo měl zkušenosti se Světovým pohárem a se světovým lyžováním. A přitom dokázal oživit náš tým. To Pavel přesně splňuje,“ pochvaluje si Kraus .

Čtyřicetiletý skikrosař si po jistém váhání prodloužil kariéru a novou motivaci získal spojením s dvěma špičkovými závodníky, Slovincem Filipem Flišarem a Švýcarkou Fanny Smithovou, která poskytla svého kouče Guillaumea Nantermoda.

„Je to náš technický trenér, má čerstvé nápady a pohledy na lyžování a techniku skikrosu. Chtěli jsme někoho, kdo by nás doprovázel po závodech i trénincích, pomáhal s technickými věcmi. I zkušenosti, které Pavel získal při trénování Aleše Valenty se dají přenést do jakéhokoli sportu,“ líčí Kraus.

Pavel Landa má za sebou zkušenosti v baletu na lyžích a z akrobatických skoků, kde pomohl Aleši Valentovi k olympijskému vítězství v Salt Lake City. Krausovi se ale jeho postřehy budou hodit i ve skikrosovém cirkusu.

„Jsou to takové věci, co se týká závodění, soustředění se na jednotlivosti, nebo na všechno. Rozhodně s ním je pohoda na cestách i na závodech,“ říká Kraus.

Landa se k závodnímu lyžování vrací po delší pauze, Valenta skončil kvůli zdravotním problémům kariéru před sedmi lety.

„To je pravda, ale on je pořád přítomný lyžařskému dění, vlastně jsem s ním poslední dva, tři roky probíral spoustu věcí,“ vysvětluje Kraus. „Nabídka přišla od něj a zrovna se to sešlo v době, kdy jsem o někom přemýšlel, takže jsme se dohodli. On je teď trenérem golfu, přes zimu má volněji. Myslím, že náš program nebude tak náročný jako minulé sezony.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud