28. února 2015 • 08:19

V Japonsku se daří. Ledecká vybojovala třetí místo, Sudová čtvrté

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardistka Ester Ledecká obsadila třetí místo v závodě Světového poháru v paralelním obřím slalomu v Asahikawě. V duelu o bronz porazila úřadující mistryni světa v této disciplíně Claudii Rieglerovou z Rakouska. Lyžařka Nikola Sudová obsadila čtvrté místo v závodě SP v jízdě v boulích v Tazawaku. V Japonsku tím vyrovnala své maximum v této sezoně.



Slalomářská světová šampionka Ledecká šla do závodu jako druhá žena kvalifikace, v níž těsně nestačila jen na domácí Tomoku Takeučiovou. V osmifinále předčila o pouhých pět setin úřadující olympijskou vítězku Patrizii Kummerovou ze Švýcarska a ve čtvrtfinále získala skalp vedoucí ženy Světového poháru Marion Kreinerové z Rakouska.

Šanci na druhé vítězství za sebou po předchozím triumfu v Sudelfeldu vzala Ledecké olympijská šampionka ve slalomu Dujmovitsová. Ta si postup zajistila s náskokem 77 setin a ve finále pak vybojovala druhý triumf v obřím slalomu v kariéře a třetí celkově.

Ledecká si upevnila druhé místo v celkovém hodnocení Světového poháru, které obhajuje, náskok Kreinerové snížila na 640 bodů. V pořadí obřího slalomu skončila rovněž druhá. Vítězku dvou ze čtyř závodů v sezoně Kreinerovou už Ledecká v Japonsku nemohla ohrozit, protože jí chyběly body za první závod v Itálii, kde v prosinci nestartovala kvůli lehkému otřesu mozku. V kalendáři jsou ještě tři paralelní slalomy, ten nejbližší v neděli znovu v Asahikawě.

Závody SP ve snowboardingu v Asahikawě - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Košir (Slovin.), 2. Bussler (Něm.), 3. Dětkov (Rus.), 4. Mick (It.).

Ženy: 1. Dujmovitsová (Rak.), 2. Zoggová (Švýc.), 3. Ledecká (ČR), 3. Rieglerová (Rak.).

Sudová kousek od medaile

Českou reprezentantku předčily pouze Hannah Kearneyová z USA, která si třetím vítězstvím v sezoně upevnila vedení v SP, domácí Junko Hošinová a Kanaďanka Audrey Robichaudová. Ta porazila Sudovou o 1,50 bodu.

Sudová obsadila v kvalifikaci šesté místo a ze stejné příčky proklouzla i z první finálové jízdy do šestičlenného superfinále. V něm dvaatřicetiletá majitelka stříbra a bronzu z mistrovství světa předčila "náctileté" zámořské soupeřky Morgan Schildovou z USA a Alex-Anne Gagnonovou z Kanady.

Po sedmi závodech z devíti patří Sudové páté místo v hodnocení Světového poháru. V neděli je v Japonsku na programu paralelní jízda a seriál vyvrcholí za dva týdny v Megéve ve Francii.

Závody SP v akrobatickém lyžování v boulích v Tazawaku:

Muži: 1. Kingsbury (Kan.) 88,17, 2. Cota (USA) 86,33, 3. Smyšljajev (Rus.) 81,61.

Ženy: 1. Kearneyová (USA) 79,12, 2. Hošinová (Jap.) 78,04, 3. Robichaudová (Kan.) 77,41, 4. Sudová (ČR) 75,91.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud