9. března 2015 • 14:16

Pančochová si užívala prašanu a je fit. Láká na finále do Špindlu

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na závěr rehabilitační sezony po loňském zranění kolene se snowboardistka Šárka Pančochová ukáže v prestižním závodě českým fanouškům. V pátek a v sobotu ji ve Špindlerově Mlýně čeká Audi Snowjam 2015, finálový závod Světového poháru ve slopestylu.



Bude to pro ni závod letošní zimy. Šárka  Pančochová se sice po loňské operaci kolene ukázala už v lednu na mistrovství světa v Kreischbergu na U-rampě, ale teprve tenhle víkend bude zcela fit.

„Minulá sezona byla olympijská, samozřejmě jsem se snažila naložit, co to šlo. Letos, tím, že jsem byla zraněná, chvilku mi trvalo, než jsem se dala do pohody. Bohužel jsem až doteď nejela žádné závody, takže jsem si to šetřila až na Snowjam,“ říká Pančochová. „Všem jsem říkala, aby přijeli. Bude tam spousta dobrých jezdců, kámošů. Těším se na to.“

Snowjam ve Špindlerově Mlýně poprvé v historii českého lyžování či snowboardingu přivádí do Česka finálový závod Světového poháru.

„Navazujeme na Světový pohár, který tady proběhl v roce 2013. Byli jsme hrozně rádi, když nám přiklepli finále, tady v Čechách se jede poprvé. Ani v lyžařských disciplínách tady finále Světového poháru nikdy nebylo. Jsem rád, že se to podařilo snowboardingu, který je ze zimních sportů nejmladší,“ říká organizátor Snowjamu a Pančochové trenér Martin Černík.

Na prize money se bude rozdělovat 1 200 000 korun. Prestiž zvyšuje fakt, že závod je kromě Světového poháru, který organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS, i součástí snowboardové World Snowboard Tour. Body se tak budou počítat do obou žebříčků.

„Těším se, je to doma, bude spousta fanoušků. Chtěla bych zajet dobře, jednou za rok se ukážu v Čechách, abych se trochu předvedla,“ líčí Pančochová, která doufá, že ve Špindlerově Mlýně dopadne líp než před dvěma lety, kdy vypadla v semifinále „Uvidíme. Budu se snažit. Těžko říct, jak mi sedne trať. Je to nevyzpytatelné.“

Na lednovém světovém šampionátu v Kreischbergu se Pančochová ukázala na U-rampě, kde skončila třináctá. Ve svém oblíbeném slopestylu ale nestartovala z obav, aby si neobnovila zranění.

„Po nešťastném zranění v červnu Šárka makala, co mohla, aby se dostala zpátky. V Kreischbergu byla snaha zajet nejlepší výsledky. Do rampy nastoupila, ve slopestylu byly podmínky rizikové. S doktorem jsme se rozhodli, že závod vynechá,“ vysvětluje její trenér Martin Černík, organizátor Snowjamu.

Spadl jako Pančochová, praskla mu lebka: Se Šárkou jsem soucítil
Video se připravuje ...

Následující měsíce strávila Pančochová uvolněným ježděním v prašanu a pracovala na tom, aby se dostala zpátky do formy.

„Sezona byla trošičku jinačí. Bylo tam o dost víc prašanu, což se mi docela líbilo. Zjistila jsem, že se mi vrací zpátky ten snowboardový duch, že nemusím jen závodit a dávat tomu všechno. I si trochu odpočinu, je to jinačí,“ líčí Pančochová.

Trať ve Špindlerově Mlýně už stojí a od pondělka na ní probíhají tréninky.

„Teď je Šárka ready. Na Snowjamu by jí trať mohla vyhovovat,“ říká Černík. „Máme ojedinělou trať, v které jsou spojené všechny freestylové disciplíny. Mohla by odjet dobrý výsledek.“

V pátek je na programu kvalifikace, v sobotu pak semifinálové a finálové jízdy. Na startu budou například Kanaďan Matts Kulisek, Finové Janne Korpi, Ville Paumola a Petja Piironen či Slovinec Tim-Kevin Ravnjak. Přijedou Němka Silvia Mittelmüllerová, Maďarka Anna Gyarmattiová nebo Slovenka Klaudia Medlová, bronzová medailistka z letošního MS v Kreischbergu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud