13. března 2015 • 13:18

Jako na olympiádě v Soči: Pančochové zase praskla helma

Autor: nit, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stejně jako na loňských olympijských hrách v Soči i na Snowjamu ve Špindlerově Mlýně se snowoboardistka Šárka Pančochová nevyhnula nehodě. V tréninku přeletěla skok a při pádu jí praskla helma. Je ale v pořádku a v kvalifikaci jí jen jedno místo chybělo k přímému postupu do finále.



Pančochová si ve Špindlerově Mlýně prožila horkou chvilku ve čtvrtečním tréninku, kdy i vinou větru přeletěla závěrečný skok a upadla na záda tak, že se udeřila do hlavy a praskla jí helma, podobně jako na olympijských hrách v Soči při druhé finálové jízdě.

„Naštěstí to tentokrát nebylo tak dramatické, ale helmu mám novou,“ řekla Pančochová. „Bohužel ten vítr byl nevyzpytatelný, nárazový, člověk nevěděl, jak má najet. Člověk nechce na dvacetimetrovém skoku, aby nedolítl.“

V pátek ráno ale už měla dobrou náladu a povedenou první kvalifikační jízdou na jistotu si zajistila čtvrtým místem postup do sobotního semifinále. „Včera jsem byla po tom pádu trochu nervózní, ale dneska už jsou dobré podmínky, ráno jsem si to dala, takže v závodu už jsem byla klidná,“ uvedla Pančochová.

Pomohla jí i skutečnost, že si před tímto závodem zkusila jízdu na ostro v trati v USA. „Tam byly velké tři skoky, takže to byl dobrý psychický trénink,“ uznala.
Dnešní první jízdu zvládla na jistotu a dostala dobré body, v druhé chtěla trochu riskovat.

Pančochová: Alespoň si můžu zejezdit

„Už to vypadalo, že bych mohla jít do finále rovnou, jenže jsem si při tom závěrečném skoku trochu přisedla. To se mi při tomto triku stává jednou za rok,“ mrzelo ji. „Ale aspoň budu mít zítra možnost si víc zajezdit,“ usmívala se.

Přímo do pátečního finále postoupily Nizozemka Cheryl Maasová, Švýcarka Elena Könzová a Finka Ella Suitialaová. Pančochová bude v pátek ráno s dalšími pěti jezdkyněmi bojovat o další tři finálová místa.

Trať je náročná a specifická, neboť na ní nejsou jen raily a skoky, ale také U-rampa. „Je tam všechno, co by měl snowboardista ovládat. Je to zajímavé, ojedinělé, nebaví mě furt jezdit to samé. Tady se ukáže se, kdo je nejlepší, je tam všechno. Já jezdím rampu, tak mám trochu výhodu a doufám, že to tam zítra padne,“ věřila Pančochová.

Postup do finále, kam projdou tři snowboardistky, by prý neměl být problém. „Důležité bude odjet, nepadat, ale nebude to snad tak náročné postoupit,“ doufala.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud