7. dubna 2015 • 18:03

Úžasný úspěch! Češi skončili na deaflympiádě druzí v hodnocení národů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

S druhým místem v medailovém pořadí zemí se vrátila osmičlenná česká výprava sluchově postižených sportovců z deaflympiády v Rusku. K pěti triumfům lyžařky Terezy Kmochové přidal šesté zlato snowboardista Tomáš Pazdera a stříbro sjezdařka Veronika Grygarová.



O to, že Čechy v medailovém žebříčku předstihlo pouze pořádající Rusko, se postarala především Kmochová. Čtyřiadvacetileté studentce se podařilo ovládnout všech pět alpských disciplín: čtyři zlaté získala na sjezdovce v Magnitogorsku, pátou přidala v závěrečném slalomu v Chanty-Mansijsku.

Pět medailí Kmochová vybojovala také na předchozí deaflympiádě v roce 2007 v Salt Lake City, tehdy byly zlaté dvě z nich. "Před deaflympiádou jsem počítala, že přivezu nějakou tu medaili, ale nikdy by mě nenapadlo, že jich bude pět a že budou všechny zlaté. To je prostě fantazie," uvedla Kmochová.

Pazdera vyhrál snowboardcross, který měl na deaflympiádě premiéru. Jeho trenérem je Marek Jelínek, který dohlíží i na olympijskou šampionku ze Soči Evu Samkovou.

"Musím moc poděkovat svému trenérovi Marku Jelínkovi, že se mnou snowboardcross tak dlouho piloval a obecně mi pomáhal se ve všech směrech zlepšovat. Nakonec ta pauza od her na Slovensku, kde už jsem měl (v roce 2011) startovat poprvé, ale které byly bohužel zrušeny, byla k něčemu dobrá," řekl Pazdera.

Grygarová získala stříbro ve sjezdu, v němž ji porazila jen Kmochová. Další výkony české naděje však poznamenaly vysoké horečky, které se nevyhnuly ani zbytku výpravy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud