8. října 2015 • 13:43

Nová sezona Samkové: Napekla koláčky a těší se na zimu

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

S novými manažery, novými sponzory i novou chutí se snowboardkrosařka Eva Samková chystá na novou sezonu. Energie má tolik, že před dnešní tiskovkou napekla koláčky, které pak rozdávala novinářům. „Musím poděkovat troubě na Dukle, v noci hodně makala,“ smála se Samková.



„Je to tartaletka, základ z mandlí, datlí, náplň náplň jablečná, navrch ricottový krém. Seznam alergenů tam není, ale je to bezlepkové!“ popisovala Samková svůj výtvor.

Samková je ve svém týmu známá jako dovedná kuchařka i pekařka. Na lednovém světovém šampionátu v Kreischbergu vybavila výpravu čokoládovým cakem, baví jí ale připravovat především zdravá jídla.

„Evka se před dvěma lety po olympiádě zbláznila do dobrého, zdravého jídla, naštěstí občas i vaří,“ pochvaluje si reprezentační trenér Marek Jelínek. „Evka je velmi dobrá moderní kuchařka, o naše old school jídla moc nestojí. Je to fakt borka!“

Eva Samková chce vyhrát X-Games.
Video se připravuje ...

Samková se vyžívá v úpravě klasických jídel novými způsoby.

„Mám kamarádku, s kterou jsme si tři dny povídaly třeba jenom o jídle. Bavilo nás zkoušet nové věci,“ popisuje Samková, jak se ke své kulinářské vášni dostala. „Pečení mám od babičky, vždycky jsem jí pomáhala.  Udělám něco netradiční a pak dám ochutnat tátovi, který je naprosto ortodoxní. Když mu to chutná, tak je to dobrý pocit.“

Samkové tým její nové vášně rád využívá na dlouhých soustředěních.

„Kluci mají hrozně rádi cibulačku. Mně přijde, že se mně povede něco upéct, uvařit, když nemám nic a musím něco vymyslet ze tří ingrediencí. To je vždycky nejlepší,“ líčí Samková, jejímž hitem je čokoládový dort z mistrovství světa. „On je fakt jenom čokoládový, takže se nedá jíst tolik. To by člověk jinak zemřel na otravu čokoládou…“

2450887:gallery:true:true

Přichází ale čas, kdy Samková na vaření nebude mít moc času. V neděli odjíždí na první ze tří soustředění před novou sezonou. V létě přípravu obohatila mimo jiné atletickým tréninkem s koučem Michalem Novákem. Po roční pauze opět vyrazila na Nový Zéland.

„Mám za sebou měsíc klidného ježdění, skákání. Už mám za sebou i obě soustředění tady v Evropě, v Itálii i ve Švýcarsku, zatím jsem spokojená,“ líčí Samková.

Oproti minulé sezoně, kde se kvůli problematickým sněhovým podmínkám i zranění zúčastnila jen třech závodů, ji tentokrát čeká porce osmi závodů Světového poháru a navíc prestižní X-Games.

„Cíle? Celkové umístění do top tří ve svěťáku, protože to odpovídá dobré výkonnosti v průběhu roku. To je pro mě nejvíc,“ líčí Samková. „X-Games jako jednotlivý závod, to je svátek extrémních sportů, je to tam úžasné, skvělá trať, v tom je ten závod úplně jiný. Tam je cíl asi být první, druhá už jsem byla, tak to jinak asi nejde…“

Do sezony vstupuje Samková posílená o manažery Jiřího Tichého a Tomáše Krause, který dál pokračuje i ve své kariéře skikrosaře. A nový tým už sehnal dva nové partnery, advokátní kancelář KŠD Legal a výrobce mobilních telefonů Honor, od nějž dostala Samková přístroj ve zlatém provedení.

„To mám místo medaile,“ usmívá se Samková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud