Romana Barboříková
27. října 2015 • 11:28

Ledecká jako superhrdinka: Nová kombinéza mi dá energii navíc

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani zemětřesení, které zažila v září v Chile, Ester Ledeckou nevyděsilo. Mistryně světa v paralelním slalomu na snowboardu má dost odvahy a sil na další sezonu, ve které bude opět závodit jak na „prkně“, tak i na lyžích. Na těch by se dokonce chtěla nominovat na MS v příštím roce. A to vše v nové kombinéze v komiksovém stylu.



Absolvovala jste tedy přípravu na snowboardu i na lyžích. Jak vypadala?
"Letní přípravu jsem měla na Lefkadě v Řecku. Byla ideální, nic by nemělnila. Užila jsem si tradiční windsurfing i beachvolejbal. Na sněhu jsem byla poprvé v Chile. Tak jsem byla vůbec poprvé, přidala jsem se k Ondrovi Bankovi, což považuju za úžasnou zkušenost. Bylo inspirativní pracovat vedle něj, fungovat s jeho týmem. Na snowboardu jsem teď absolvovala dva přípravné kempy v Rakousku, otestovala jsem nová prkna, která jsou fantastická. Věřím, že mě posunou o krok dál. Potom jsem měla přípravu se Šárkou Strachovou, tam jsme odjezdily nějaké slalomy, ale moc nám nepřálo počasí. Pak jsem jela na další ledovec a tam jsme dál testovali prkno."

Znamená to, že se teď na lyžích budete víc věnovat i slalomu?
"Slalom je pro mě důležitý do kombinace. Loni jsem se soustředila na rychlostní disciplíny a obřák. Na přípravu se Šárkou jsem se hrozně těšila, že ji uvidím, jak jede. To jsem jela slalom po dlouhé době, a musím říct, že na mě to byly dost těžké slalomy poté, co jsem dlouho netrénovala."

Co vám dala příprava se Šárkou Strachovou?
"Bylo dobré ji vidět naživo, v jaké části ukončuje oblouk, kdy přechází na druhou stranu. Je skvělé moct si ji natočit, srovnat moji jízdu s tou její a tak."

A co soustředění s Ondřejem Bankem?
"Od Ondry jsem se zase naučila spoustu věcí z Červenýho trpaslíka a potom jak přežít zemětřesení, kdy jsme vybíhali z domu. Já jsem zrovna byla na masážním stole, takže jsem běžela polonahá, tak to byl takový hezký příběh."

Zažila jste už někdy předtím zemětřesní? Bála jste se?
"V Řecku občas nějaká jsou, ale to je spíš jako když vám někdo narazí do postele. Tady to bylo dlouhé, asi pět minut. Ale musím říct, že český tým byl hrozně v pohodě. Slyšeli jsme druhý den, že Francouzi vybíhali a hystericky křičeli, jejich fyzio tam brečel a líbal zem. My jsme vyšli ven, koukli se na baráky, jak se třepou, pak jsme zase šli dovnitř a dali si večeři. V půlce jídla začalo další zemětřesení, jakože dotřes. Seděli jsme tam a tak se nám nechtělo ven, že jsme to nechali bejt. Trochu se nám rozhoupal lustr, ale dál jsme to už neřešili. Navíc jsme tam měli skvělou kuchařku Kamu, a od takového jídla se neodchází (směje se)."

Když takto kombinujete snowboard a lyže, neříkali vám třeba i Strachová s Bankem, že jste blázen?
"To říkají všichni, ale nikdo mi to nerozmluví."

Design kombinézy navrhl bratr Ester Ledecké Jonáš Design kombinézy navrhl bratr Ester Ledecké JonášFoto ČTK

Budete se oběma disciplínám věnovat nastejno?
"Pojedu všechny svěťáky na snowboardu, protože si tím vydělávám. Peníze, které vydělám, vrazím do lyží, protože tam mám ještě spoustu nesplněných snů. Jeden z nich je účast na MS a OH. Takže budu jezdit závody na lyžích s tím, že bych se chtěla nominovat na MS příští rok."

A co novinky pro další sezonu?
"Mám nový tým, tedy dva nové členy. Těmi jsou trenér a servisák na lyže a snowboard v jedné osobě Petr Kouřil, kterému se přezdívá Olsen, a fyzio Jakub Marek. Olsen mi předělal styl na lyžích, bude to velkým přínosem, posun dál."

A máte také novou kombinézu, je to tak?
"Ano, je ušitá přímo na mě, dobře sedí, vypadá fantasticky. Navrhnul mi ji brácha Jonáš, je v komiksovém stylu."

Máte ráda komiksy?
"V komiksovém prostředí jsem kvůli bráchovi vyrůstala. Barbíny byly jen krátkou etapou, pak už jen komiksy a superhrdinové. V téhle kombinéze budu i já superhrdinka, bude mi to dodávat energii navíc."

Jaký je váš nejoblíbenější hrdina?
"Momentálně Spiderman, Kapitán Amerika, pak Iron man, Hulk, Flash. Je jich dost, mám takovou top ten."

Ester Ledecká a její nová závodní kombinéza Ester Ledecká a její nová závodní kombinézaFoto ČTK

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud