19. února 2016 • 14:08

Samkovou čeká trať jako v Soči. Evča vypadá skvěle, chválí trenéři

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardkrosařka Eva Samková už se v ruském Sunny Valley seznámila s tratí, kde ji o víkendu čeká další závod Světového poháru. O další vítězství se bude pokoušet v podobných podmínkách, které jí přinesly zlato na olympiádě v Soči.



„Trať je krásná, obrovská, připomíná trať v Soči, takže by snad Evce mohla svědčit,“ pochvaluje si před závody reprezentační trenér Marek Jelínek. „Nemá tak vhodný začátek, jako měla pro Evu trať v Soči, ale něco tam vymyslíme a ukážeme, že Evka je ve skvělé formě.“

Pro Samkovou sice v prosinci začala sezona hodně nešťastně, když ji před úvodním závodem Světového poháru v Montafonu oslabila angína a při startovním manévru si pak vykloubila rameno. Měsíční pauzu ale využila k rekonvalescenci a od té doby se jí daří.

Koncem ledna vyhrála závod Světového poháru ve Feldbergu, týden poté skončila jen těsně druhá na X Games v coloradském Aspenu. A před odletem na další část Světového poháru do Ruska vyhrála i mistrovství republiky ve svém oblíbeném areálu na Dolní Moravě, kde během zimy trénuje a také pořádá kempy pro mládež.

„Byla to docela sranda. Bylo to skvělý, zas příjemné rozježdění,“ pochvalovala si Samková.

V Sunny Valley má už Samková za sebou první tréninky.

„Ze začátku to bylo trošku rozpačité, ale rozjezdila se v něco, co vypadalo velmi skvěle,“ pochvaloval si Jelínek. „Její ježdění vypadalo docela pohodové, myslím, že se v tom dobře cítila. Některé pasáže jela určitě nejlíp ze všech a moc se nám, všem trenérům, líbila.“

V sobotu čeká Samkovou kvalifikace, v neděli pak samotný závod.

„Věříme, že podle toho, co jsme viděli dneska, by Evka mohla být na předních místech. Věříme, že kluci se taky kvalifikují do rozjížděk,“ přeje si Jelínek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud