6. března 2016 • 12:59

Čtvrtá Samková přišla o vedení v SP, rozhodne poslední závod

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Eva Samková druhé stupně vítězů na Světovém poháru ve snowboardcrossu ve Veysonnaz nevybojovala. Po sobotním bronzu dnes skončila čtvrtá a ztratila vedení v seriálu. Do čela SP se vrátila vítězná Italka Michela Moioliová. O majitelce křišťálového glóbu se rozhodne 20. března v pyrenejském středisku Baqueira Beret.



Dvaadvacetiletá olympijská vítězka ze Soči Samková a Moioliová se utkaly už v semifinále, které vyhrála po lepším finiši česká snowboardistka. V boji o medaile ale Samková startovala z druhé strany než v předchozích vyřazovacích jízdách, zůstala hned na začátku zavřená poslední a nakonec se probojovala o dvě místa výše.

Vedle Moioliové ji dnes porazily ještě Američanka Lindsey Jacobellisová a Francouzka Nelly Moenneová Loccozová. Na vedoucí Italku ztrácí Samková 390 bodů. "Sice jsem ztratila vedení v SP, ale to mi je jedno. Spíš mi vadí, že jsem to tam na konci nezvládla a přibrzdila si," uvedla Samková na facebooku.

Problémem byla poslední klopená zatáčka, kde se Samková moc dobře necítila a ani jednou ve dvou závodech ji neprojela čistě. "Furt mi dělala problémy, moc jsem si tam nevěřila," přiznala snowboardistka. Nedařily se jí starty, neboť měla dlouhou pauzu kvůli nemoci a je na tom kondičně hůř. "Takže jsem ve finále jela na konci a musela to dojíždět, ale projet tu poslední klopenku dobře... Moje chyba," doplnila.

Čtvrtfinálovou jízdu si užil také Jan Kubičík, po chybě v ní obsadil poslední šesté místo. I tak dosáhl největšího úspěchu ve Světovém poháru.

Už před posledním závodem se rozhodlo o celkovém vítězi seriálu, kterým se stal počtvrté v kariéře Francouz Pierre Vaultier. Olympijský šampion ze Soči obsadil ve Veysonnaz až 25. místo, i tak získal dostatečný náskok přes 1000 bodů před druhým Rakušanem Alessandrem Hämmerlem. Osmadvacetiletý Vaultier ovládl Světový pohár už v letech 2008, 2010 a 2012.

SP ve snowboardcrossu ve Veysonnaz (Švýcarsko):
Ženy:
1. Moioliová (It.), 2. Jacobellisová (USA), 3. Moenneová Loccozová (Fr.), 4. Samková, ...v kvalifikaci 25. Veselková (obě ČR).

Průběžné pořadí SP (po 7 z 8 závodů): 1. Moioliová 4650, 2. Samková 4260, 3. Moenneová Loccozová 3720, ...35. Hopjáková (ČR) 130, 40. Veselková 70.

Muži:
1. Eguibar (Šp.), 2. Baumgartner (USA), 3. Hämmerle (Rak.), ...24. Kubičík, v kvalifikaci 54. Hanko (oba ČR).

Průběžné pořadí SP (po 7 z 8 závodů): 1. Vaultier (Fr.) 4640, 2. Hämmerle 3440, 3. Oljunin (Rus.) 3060, ...48. Kubičík 154, 84. Hanko 14.

Přes bouli se vytáhni, břicho natáhni! Samková jezdí podle básní
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud