22. března 2016 • 12:39

Ledecká netušila, jak je slavná. Chce do stejné ligy s Vonnovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zimní sezona nekončí, lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká se chystá ještě závodit. Vítězka Světového poháru je sice nachlazená a středeční 21. narozeniny tak nejspíš oslaví v posteli, přesto by ráda absolvovala ještě několik startů na lyžích.



"Sezona mě strašně baví, to je pro mě nejvíc. Chci si ji užít, dokud závody jsou," prohlásila Ledecká.

Letos poznává pocit slávy. Nikoli proto, že získala křišťálový glóbus, ale hlavně proto, že začala úspěšně jezdit Světový pohár na lyžích. "Jsem trochu exot. Lyžování je náročnější a daleko známější, hlavně v alpských zemích, takže tam člověk popularitu získá, aniž by chtěl. Netušila jsem, že jsem až takhle slavná," přiznala, že ji poznávají fanoušci i za hranicemi.

Kombinovat obě disciplíny hodlá i nadále, byť to pro její tělo bude stále náročnější. Na olympiádě v Soči neuspěla i proto, že měla velké potíže se zády. Nedávno se jí bolest zad ozvala znovu, přestože v sezoně má k ruce osobního fyzioterapeuta Jakuba Marka. "Nevím, proč se ta záda ozvala. Ale myslím si, že každá loď potřebuje občas zajet do doků," přirovnala.

Prostě si chtěla odpočinout. "Dbám na prevenci a dělala jsem všechno, abych se co nejrychleji vykurýrovala. Myslím si, že tohle nebyl až takový velký problém. Velkou roli hrálo to, že jsme se hodně přesouvali autem a neměla jsem tolik odpočinku," uvedla.

Ester Ledecká: Glóbusů se vejde ještě dost

Poměr obou disciplín se bude srovnávat, Ledecká chce lyžím věnovat čím dál víc času. I kvůli zkušenostem. Ale už teď je jasné, že její plán příští sezony bude jedna velká improvizace. "Budeme to kombinovat asi za pochodu. Bude plán A, nakonec se z toho stane plán Z a mezitím dvakrát projedeme abecedu," uvedla.

A kde tedy letos ještě bude závodit? "Teď ani nevím. Oni mě vždycky někam odvezou autem a tam mě postaví na kopec a já to sjedu dolů. Aspoň že vím, že budu na lyžích," doplnila s úsměvem.

Ester Ledecká získala poprvé v kariéře velký křišťálový glóbus za celkový triumf ve Světovém poháru v paralelních závodech
Ester Ledecká získala poprvé v kariéře velký křišťálový glóbus za celkový triumf ve Světovém poháru v paralelních závodech

Spolupráce s lyžařským trenérem Tomášem Bankem s největší pravděpodobností nebude na plný úvazek, Ledecká si nechá aktuálního lyžařského kouče Petra Kouřila. Je ale možné, že s Bankem užší spolupráci naváže, alespoň na některé závody ve sjezdu či super-G. "Je to ale zatím ve fázi jednání. Petra (Kouřila) si chci nechat, posunul moji techniku dál," řekla.

Motivace Ledecké nechybí. Kombinovat oba sporty ji totiž hlavně baví. "A doma mám místa dost, tam se glóbusů ještě vejde dost," pousmála se. Hlavním cílem jsou nyní olympijské hry v Koreji za dva roky, kde by ráda na snowboardu vybojovala medaili, pak se bude stále víc věnovat lyžím.

"V lyžích se chci hodně posunout," uvedla. "Cesta bude dlouhá, špička včetně Lindsey Vonnové je jiná liga, ale já se té ligy budu snažit dosáhnout stůj co stůj," dodala.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud