6. dubna 2016 • 09:16

Samkovou dnes čeká operace, pak následuje šest týdnů klid

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardistka Eva Samková řeší své zdravotní problémy, které jí provázely v nedávno skončené sezoně. Právě dnes jde se svým bolavým levým ramenem v berounské nemocnici na operaci. Následně ji čeká šestitýdenní rekonvalescence.



Samková má kvůli vrozené hypermobilitě kloubů s oběma rameny dlouhodobé potíže, když jí však letos hned na začátku sezony v Motafonu vypadlo rameno na levé straně, poprvé si poranila i kloubní pouzdro a operace je tak nevyhnutná.

„Ve středu ráno v Berouně mě pan doktor bude operovat moje levé rameno,“ popisuje Samková. „Pak mám šest týdnů víceméně klid. Uvidíme, jak se dohodneme. Šest týdnů to bude určitě zafixované. Člověk nemůže dělat nic, potom pomalá rehabilitace.“

Samková navzdory zdravotnímu handicapu bojovala celou sezonu o triumf ve Světovém poháru, o který těsně přišla až v závěrečném závodu ve Španělsku především proto, že si rameno znovu poranila.

Po sezoně si Samková zatím užívá odpočinku. Spolu s trenérem Jakubem Flejšarem a manažerem Tomášem Krausem strávila minulý víkend v rakouském Söldenu, kde plnila povinnosti pro svého sponzora.

„Byla to hrozná sranda. Myslím, že jsme si to s lidmi docela užili. Flaška radil snowboarďákům, Tomík radil lyžařům, spoelnčě jsme to zvládli,“ líčí Samková.

Fandila také mladším jezdcům z reprezentace, kteří v úterý vybojovali historickou medaili v týmovém závodě na juniorském mistrovství světa ve slovinské Rogle. Jan Kubičík a Michal Hanko získali bronz.

„Je to historicky největší úspěch v týmovém závodě,“ těšilo reprezentačního kouče Marka Jelínka.

Samkovou teď čeká dlouhý klid, ale na konec jara už má naplánovaný dobrodružný výlet na sever Evropy. „V červnu mě čeká dovolená v Norsku, strašně se těším,“ hlásí Samková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud