10. září 2017 • 19:46

Reparát na dvojku. Samková nestačila v Argentině jen na Jacobellisovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardcrossařka Eva Samková dojela druhá v závodu Světového poháru v Cerro Catedral. Obhájkyně celkového prvenství nestačila v argentinském středisku jen na Američanku Lindsey Jacobellisovou a vylepšila sobotní sedmé místo. Třetí skončila vítězka úvodního závodu Francouzka Chloé Trespeuchová.



Olympijská vítězka ze Soči Samková znovu suverénně ovládla kvalifikaci i čtvrtfinále, ale v semifinále se opět dostala do potíží. Nakonec ale v jedné ze zatáček z poslední příčky předjela všechny soupeřky a znovu vyhrála.

Ve finále dlouho vedla, avšak v druhé polovině trati se před ni dostala pětinásobná mistryně světa Jacobellisová. Přestože na ni Češka dotírala, americká hvězda vedení udržela a dosáhla 28. prvenství v SP.

Jacobellisová se ujala vedení ve Světovém poháru, Samková se posunula za Trespeuchovou na třetí místo. Další závody jsou na programu až v polovině prosince ve Val Thorens.

Jan Kubičík vypadl stejně jako v sobotu ve čtvrtfinále, opět vyhrál Australan Alex Pullin. Vendula Hopjáková, která si v úvodním závodě 11. místem vytvořila maximum v seriálu, dnes nepostoupila z kvalifikace.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud