13. prosince 2017 • 11:11

Samková se zranila. Přípravu před olympiádou určitě stihne, řekl kouč

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková kvůli zranění nenastoupila do kvalifikace ve Val Thorens. Při poslední tréninkové jízdě na závod Světového poháru si při pádu poranila operované rameno. Z Val Thorens odletí do Prahy na vyšetření a vynechá další závod v Montafonu.



"Zítra ráno absolvuje rezonanci a odpoledne se potká s Pavlem Kolářem a jejím operatérem Robertem Freiem, kteří snad potvrdí, že bude všechno ok," uvedl trenér Samkové Marek Jelínek v tiskové zprávě.

I sama snowboardistka věří, že zranění není vážné. "Při druhé tréninkové jízdě jsem spadla v předposlední klopce. Udělala jsem zásadní chybu a spadla na břicho, takže mi trochu vypadlo rameno. Říkala jsem si dobrý, že to v klidu ani nebolí, ale rozhodli jsme, že dnes nebudu závodit," popsala.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Vrchlabí má s rameny problémy dlouhodobě, loni na jaře si chirurgicky nechala opravit levé. Olympijské zlato z her v Soči bude v korejském Pchjongčchangu obhajovat za dva měsíce. "Moje ramena jsou všelijaká, dopředu se nedá moc předvídat," dodala před schůzkou s lékařskými odborníky.

"Pokud nebude připravena na další závod (za týden) v Cervinii, tak určitě bude připravena na přípravu před olympijskými hrami," dodal kouč Jelínek.

Do kvalifikace třetího závodu olympijské sezony, jež byla kvůli nepříznivým podmínkám odložena z úterka, nastoupily pouze dvě Češky a do závodu neprošly. Vendula Hopjáková upadla, Kateřina Louthanová obsadila 33. místo.

Samková zatím má na kontě sedmé a druhé místo ze zářijových závodů v argentinském středisku Cerro Catedral. V průběžném pořadí seriálu klesla z třetí příčky na sedmou.

Závody ve Val Thorens vyhráli pětinásobná mistryně světa Lindsey Jacobellisová z USA a Němec Paul Berg.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud