7. listopadu 2008 • 12:27

Čeští skokané se nezúčastní úvodu SP

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští skokané na lyžích vynechají první dva závody Světového poháru v Kuusamu o posledním listopadovém víkendu, do sezony vstoupí až o týden později v norském Trondheimu.



Důvodem je podle sportovního ředitele úseku Leoše Škody skutečnost, že ve Finsku velmi často fouká vítr a jsou tam nepříznivé podmínky pro skákání.

Loni do Kuusama odjela čtveřice českých skokanů bez Jakuba Jandy, z nichž nejlepší byl na čtyřicátém místě Martin Cikl, předloni byl nejlepší v prvním závodu ve fujavici na 31. místě Roman Koudelka a druhý díl byl dokonce kvůli větru zrušen.

Reprezentační tým skokanů pod vedením šeftrenéra Richarda Schallerta a kouče B-týmu Davida Jiroutka se dnes vrací z týdenního soustředění na můstku s umělou hmotou HS 109 ve slovinské Kranji, kde svou vzrůstající formu potvrdil bývalý vítěz Světového poháru a Turné čtyř můstků Jakub Janda.

Ten se před novou sezonou opět domluvil na spolupráci se slovinským koučem Vasjou Bajcem, který Jandu přivedl k jeho největším úspěchům a bez nějž se českému závodníkovi v posledních dvou letech vůbec nedařilo.

V Kuusamu se bude skákat 29. listopadu na můstku HS 142 závod čtyřčlenných družstev a o den později závod jednotlivců, v Trondheimu jsou pak připraveny dva individuální závody na 6. a 7. prosince na můstku HS 131.

Nominace českého týmu na tento závod proběhne na přelomu listopadu a prosince na soustředění v italském Pragelatu na můstcích K-95 a K-125. Tam se český tým vrátí k dalším závodům SP v polovině prosince.

Cílem skokanské reprezentace, která vzhlíží zejména k rapidnímu zlepšení Jandy na sklonku letní sezony, je pro letošní rok Turné čtyř můstků na přelomu roku a únorové mistrovství světa v Liberci.

Články odjinud


Články odjinud