8. listopadu 2008 • 15:02

Verner si dobruslil pro třetí místo

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český krasobruslař Tomáš Verner skončil třetí při svém úvodním letošním startu v Grand Prix v Číně. O jednu příčku si tak oproti krátkému programu polepšil, neboť svou volnou jízdu pokazil Kanaďan Chipeur.



Verner dnes dosáhl známky 139,93, která byla třetí nejlepší.

Úřadující mistr Evropy se musel v Pekingu sklonit před Američany Jeremym Abbottem a Stephenem Carrierem. Na vítězného Abbotta chybělo českému reprezentantovi v součtu 28 bodů.

Verner dnes předvedl jako jediný závodník vydařený čtverný toeloop a pět trojných skoků včetně axela a kombinace trojného lutze a trojného toeloopu. O lepší známky připravil dvaadvacetiletého Čecha pád při trojném flipu a pouze dvojitý druhý lutz.

"Ten čtverák byl můj první soutěžní v sezoně. Nepředvedl jsem nejlepší výkon, ale předvést nejlepší výkon v první Grand Prix sezony nebyl můj cíl. Ty leží někde jinde," citoval Vernera oficiální web bruslařské unie ISU.

Ženskou kategorii ovládla jasně loňská vítězka Korejka Kim Ju-na, která získala o více než dvacet bodů víc než druhá Japonka Miki Andová. Naopak pořadí tanečních párů bylo nejisté až do samotného konce, z vítězství se radovali Oksana Domninová s Maximem Šabalinem. Ti oplatili loňskou porážku z čínské Grand Prix americkému páru Belbinová, Agosto.

Výsledky:
Muži:
1. Abbott 233,44, 2. Carriere (oba USA) 217,25, 3. Verner (ČR) 205,48.
Ženy: 1. Kim Ju-na (Korea) 191,75, 2. Andová (Jap.) 170,88, 3. Lepistöová (Fin.) 159,42.
Taneční páry: 1. Domninová, Šabalin (Rus.) 186,77, 2. Belbinová, Agosto (USA) 186,41, 3. Chochlovová, Novickij (Rus.) 179,50.

Články odjinud


Články odjinud