13. listopadu 2008 • 12:02

Olomouc přivítá 40 tanečních párů

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Více než 40 párů z 12 zemí se zúčastní 14. ročníku Memoriálu Pavla Romana v tancích na ledě, který bude hostit od pátku do neděle olomoucký zimní stadion.



Příznivci krasobruslení se mohou těšit i na jízdy českých reprezentantů, účast přislíbily obě špičkové dvojice Lucie Myslivečková, Matěj Novák a Kamila Hájková, David Vincour.

Na memoriálu budou vedle českých reprezentantů soutěžit páry z Rakouska, Běloruska, Francie, Německa, Velké Británie, Itálie, Ruska, Slovenska, Švýcarska, Ukrajiny a Austrálie. "Závodu se zúčastní všechny věkové kategorie od mladších žáků po seniory," řekla dnes novinářům ředitelka memoriálu Zdenka Wertheimerová.

Doplnila, že mezi účastníky tradičně nebudou chybět mladé naděje tanců na ledě i ostřílení krasobruslaři, kteří se pravidelně účastní závodů Grand Prix. "V kategorii seniorů u nás budou startovat věkem ještě juniorské páry Lucie Myslivečková, Matěj Novák a Alisa Agafonovová, Dmitri Dun z Ukrajiny, kteří jsou na předních místech celkové klasifikace juniorských Grand Prix letošní sezony," uvedla ředitelka memoriálu.

Účastníci soutěže otestují poprvé olomoucký led při pátečních večerních trénincích. Vlastní závod začne v sobotu ráno povinnými tanci a vyvrcholí v neděli vpodvečer exhibicí vítězů jednotlivých kategorií a závodníků olomouckého krasobruslařského klubu.

Memoriál se koná na památku čtyřnásobného mistra světa v tancích na ledě a olomouckého rodáka Pavla Romana, který zemřel při autonehodě v roce 1972, krátce po svých devětadvacátých narozeninách. Tituly Roman získal se svojí sestrou Evou v letech 1962 až 1965. Organizátoři memoriálu si letos připomínají 40. výročí založení tradice pořádání závodů v tancích na ledě v Olomouci.

Články odjinud


Články odjinud