4. března 2010 • 16:45

Kombinéza Sáblíkové vydražena za 272 tisíc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závodní kombinéza rychlobruslařky Martiny Sáblíkové, ve které jezdila po ledovém oválu při zimních olympijských hrách v kanadském Vancouveru, se dnes prodala v charitativní dražbě za 272.000 korun. Výtěžek aukce půjde na sportovní pomůcky pro tělesně postižené. Dražba se uskutečnila na serveru iDnes.cz.



Vybrané peníze použije nadace Konto Bariéry na nákup sportovního vybavení pro handicapované. Konkrétně jde o handbike, speciální kolo na závody a na dlouhé výlety, vozík pro ragby a další sportovní pomůcky.

Nový majitel získal tmavomodrý dres, vyrobený ze speciálního elastického materiálu lycra. Kombinéza se šije z pětatřiceti dílů, které spojují zvláštní elastické nitě. Stojí přes 15.000 korun.

V podobné dražbě o sportovní trofej, uspořádané po skončení letní olympiády v Pekingu, se dražil dres oštěpařky Barbory Špotákové. V něm posledním hodem vyhrála zlatou olympijskou medaili. Dres tehdy získal za 330.000 korun bývalý desetibojař a olympijský vítěz z roku 1992 Robert Změlík.

Dvaadvacetiletá Sáblíková ve Vancouveru získala zlato v závodech na 3000 a 5000 metrů. K tomu nečekaně přidala i bronzovou medaili v jízdě na 1500 metrů. Jako první český sportovec tak získala na zimních hrách tři cenné kovy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud