19. března 2010 • 16:59

Pljuščenko na světovém šampionátu nebude

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rus Jevgenij Pljuščenko je dalším předním krasobruslařem, který vynechá mistrovství světa v Turíně. Stříbrnému medailistovi z olympijských her ve Vancouveru nedoporučili start lékaři. Kvůli potížím s kolenem by měl ruský reprezentant dva týdny odpočívat, ve výpravě ho nahradí Sergej Voronov.



"Žeňovi je to hodně líto, vždyť právě v Turíně se před čtyřmi lety stal olympijským vítězem," řekl dnes Sovětskému sportu jeho agent Ari Zakarjan. "Má lehce zraněnou nohu. Nemohl by podat stoprocentní výkon, proto se odhlásil," dodal.

Pro agenturu AP Zakarjan uvedl, že ve čtvrtečním tréninku měl Pljuščenko 54 skoků. "Při čtverném toeloopu pak začal pociťovat bolest, a bez něj soutěžit nechtěl," řekl agent. Ve Vancouveru Pljuščenkovi ani čtverný toeloop nestačil ke zlatu, vítězného Evana Lysacka z USA pak kritizoval právě kvůli absenci čtverného skoku.

Sedmadvacetiletý Pljuščenko má z mistrovství světa tři zlaté medaile z let 2001, 2003 a 2004. V Turíně se příští týden nepředstaví ani jeho olympijský přemožitel Evan Lysacek z USA, startovat nebudou ani další Američan Johnny Weir nebo Tomáš Verner.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud