11. července 2011 • 14:16

VIDEO: Bláznivý bruslař letěl přes 29 metrů

Autor: tem
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Adrenalinovou show připravil příznivcům riskantních triků přímo pod slavnou pařížskou basilikou Sacré-Coeur Taïg Khris. Po loňském seskoku na kolečkových bruslích z prvního patra Eiffelovy věže předvedl divákům další rekordní skok. Tentokrát se rozjel z obřího můstku a dolétl do vzdálenosti více než 29 metrů. Zajistil si tak další zápis do Guinessovy knihy rekordů.



Pětatřicetiletý Francouz přelétl metu 24 metrů označující dosavadní nejdelší skok amerického skateboardisty Dannyho Waye už prvním pokusem, kterým se dostal za hranici 28 metrů.

Zlatý medailista z X-Games 2001 se ale s tímto výkonem nespokojil a povzbuzován tisíci přihlížejících se rozjel k druhému skoku.

Dopad sice neustál a k ochranné nafukovací bariéře dojel po zádech, přesto mohl jásat. Hodnotu nejdelšího letu na kolečkových bruslích vylepšil na plných 29 metrů a 42 centimetrů.

Profesionální in-line bruslař alžírsko-řeckého původu drží i další zajímavé rekordy. V Guinessově knize má třeba zápis za nejvyšší McTwist (salto s vrutem), který na U-rampě zvládl ve výšce 2,35 metru.

Rekordní je i jeho hand plant (stojka na jedné ruce na hraně U-rampy) ve dvou metrech. Jako profesionál objíždí závody po celém světě, bláznivé rekordy si však zpravidla nechává pro své francouzské příznivce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud