29. srpna 2014 • 15:57

Judista Krpálek chce na MS do finále. Ale Putin to neuvidí

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský prezident Vladimir Putin a velký fanoušek juda si kvůli invazi na jih Ukrajiny pravděpodobně bude muset nechat ujít světový šampionát ve svém oblíbeném sportu, který se koná v Čeljabinsku. Přijde tak o plánovanou velkou show Lukáše Krpálka. Reprezentant v kategorii do 100 kilogramů chce do finále.



„Bylo to plánované, měl tady být. Ale ty věci s Ukrajinou jsou jeden z důvodů, proč nepřijede. Má asi jiné starosti. Nevím to stoprocentně, ale asi nedorazí,“ říká Krpálek o Putinovi.

Dvojnásobný mistr Evropy se i tak pokusí zopakovat medailový úspěch z minulého mistrovství světa v Riu de Janeiro. Tam měl blízko do finále, ale 43 sekund před koncem zápasu s velkým rivalem Henkem Grolem z Nizozemska padl na ipon.

„Motivace je určitě obrovská. Chtěl bych jinou medaili než bronzovou, ale bral bych i bronzovou,“ říká Krpálek. „Každý šampionát se může stát, že prohraju v prvním kole. A může se stát, že budu ve finále a dopadne to dobře. Půjdu postupně na každý zápas. Když vyhraju, budu se soustředit dál. Když prohraju, půjdu domů. Ale doufám, že to vyjde.“

Krpálkovi nahrává solidní los. V prvním kole má volno, v druhém kole se mu rýsuje Ukrajinec Artěm Blošenko. Dále jsou v jeho skupině Belgičan Tome Nikiforov, Egypťan Ramadan Darviš či Švéd Martin Pacek.

„Mohl jsem to mít horší. Jsou to zápasy, které bych měl vyhrát,“ líčí Krpálek. Pokud postoupí do semifinále, utká se s vítězem drsné části pavouka, v němž se spolu střetnou Ázerbájdžánec Elmar Gasimov, bronzový medailista z loňského MS Dimitri Peters z Německa, mistr světa z roku 2011 Rus Tagir Chajbulajev a Nizozemec Henk Grol, Krpálkův osudový protivník.

„Těžko říct, kdo z toho vyleze pro případné semifinále. Tam se to asi pěkně semele,“ říká reprezentační trenér Petr Lacina. V druhé polovině pavouka k favoritům patří obhájce titulu Ázerbájdžánec Jelchan Mamedov, Francouz Cyrille Maret, Němec Karl-Richard Frey či mistr světa z roku 2009 Kazach Maxim Rakov.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud