1. prosince 2014 • 12:00

Nominace na Sportovce roku: Řada hvězd, ale chybí Jaroš nebo Soukup

Autor: nit, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi nejlepší desítkou tradiční ankety Sportovec roku chybí několik velkých jmen. V roce nabitém českými úspěchy nezůstalo místo například na horolezce Radka Jaroše, který jako patnáctý člověk bez použití umělého kyslíku slezl všech čtrnáct osmitisícovek, dvojnásobného olympijského medailistu v biatlonu Jaroslava Soukupa a dvojnásobného mistra světa v kanoistice Josefa Dostála.



Nominovaná desítka je přehlídkou světových hvězd. V nejstarší české anketě, kterou už 56 let pořádá Klub sportovních novinářů, se do finálové sestavy dostaly dvě olympijské vítězky, rychlobruslařka Martina Sáblíková a snowboardistka Eva Samková a další dva medailisté ze zimních Her v Soči – biatlonisté Gabriela Soukalová a Ondřej Moravec .

V sestavě jsou dva světoví šampioni – judista Lukáš Krpálek a veslař Ondřej Synek. Nechybí wimbledonská vítězka Petra Kvitová , sedmý tenista světa Tomáš Berdych , sedmý cyklista Tour de France Leopold König a oštěpařka Barbora Špotáková , mistryně Evropy a vítězka Diamantové ligy.

Oproti loňsku se desítka obměnila víc než z poloviny. Své postavení neobhájila atletka Zuzana Hejnová , která po loňském vítězství letošní sezonu promarodila. Nedostalo se ani na hlavu hokejové rodiny Jaromíra Jágra , fotbalového gólmana Petra Čecha , cyklistu Romana Kreuzigera , oštěpaře Vítězslava Veselého a vodního slalomáře Vavřince Hradilka.

Mezi třemi nejlepšími kolektivy jsou biatlonová smíšená štafeta, která na olympiádě získala stříbrné medaile, vítězný fedcupový tým a také fotbalová reprezentace. Místo nezbylo na čtyřkajak, který v olympijské disciplíně na 1000 metrů vyhrál mistrovství světa v Moskvě.

V prvním kole ankety hlasovalo celkem 211 členů Klubu sportovních novinářů. Dnes se rozbíhá druhé kolo. Vyhlášení výsledků proběhne v přímém televizním přenosu zábavného pořadu ve středu 22. prosince 2014 na ČT1 v 21.40 z hotelu Hilton Prague.

Také v letošním roce je pro příznivce sportu připravena divácká soutěž. Fanoušci budou moci hlasovat pro svého favorita jednou denně prostřednictvím webových stránek www.isport.cz do 19. prosince. Jméno vítěze divácké ankety bude vyhlášeno v přímém přenosu pořadu Sportovce roku 2014 na ČT1 a vítěz obdrží v rámci tiskové konference dne 22. 12. trofej od deníku Sport.

VÝSLEDKY ANKETY SPORTOVEC ROKU - JEDNOTLIVCI (1. kolo)

10 nominovaných jednotlivců pro 2. kolo (v abecedním pořadí):

Tomáš Berdych (tenis)
Leopold König (cyklistika)
Lukáš Krpálek (judo)
Petra Kvitová (tenis)
Ondřej Moravec (biatlon)
Martina Sáblíková (rychlobruslení)
Eva Samková (snowboardcross)
Gabriela Soukalová (biatlon)
Ondřej Synek (veslování)
Barbora Špotáková (atletika)

Další pořadí: 11. Jaroš (horolezectví) 286 b., 12. Dostál (rychlostní kanoistika) 252, 13. Soukup (biatlon) 247, 14. Jágr (hokej) 223, 15. Štybar (cyklistika) 161, 16. Maslák (atletika) 156, 17. Bank (sjezdové lyžování) 126, 18. Kolocová, Sluková (plážový volejbal) 87, 19. Voráček (hokej) 82, 20. Jícha (házená) 67, 21. A. Drahotová (atletika), 22. Ondra (sportovní lezení) oba 54, 23. Čech (fotbal) 50, 24. Šafářová (tenis) 39, 25. Pančochová (snowboarding) 38, 26. Veselý (atletika) 35, 27. Vítková (biatlon) 33, 28. Prokop (motorismus), 29. Kulhavý (horská kola) oba 30, 30. Knapková (veslování) 29
 VÝSLEDKY ANKETY SPORTOVEC ROKU - KOLEKTIVY (1. kolo)
Nominované týmy pro 2. kolo:

FOTBALOVÝ TÝM ČR – muži
SMÍŠENÁ ŠTAFETA BIATLONISTŮ ČR
(Moravec Ondřej, Soukalová Gabriela, Soukup Jaroslav, Vítková Veronika)
TENISOVÝ TÝM ČR – ženy
(Kvitová Petra, Šafářová Lucie, Hradecká Lucie , Hlaváčková Andrea , Koukalová Klára, Záhlavová-Strýcová Barbora a kapitán Pála Petr)

Další pořadí: 4. Čtyřkajak 108 b. (Havel Daniel, Trefil Lukáš, Dostál Josef, Štěrba Jan), 5. Fotbalový tým FC Viktoria Plzeň 37 b., 6. Štafeta horských kol 11 b. (Kulhavý Jaroslav, Rajchard Jan, Bogar Kryštof, Nash Kateřina)

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud