25. prosince 2014 • 04:30

NEJ 2014: Další dvojčata pro Federera, či slavné záchody ze Soči

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Připomeňte si nejvýznamnější události roku 2014Připomeňte si nejvýznamnější události roku 2014FOTO: Koláž iSport.cz

    69. - 40. MÍSTO | Nečekaná vítězství, odchod legend, kontroverzní momenty a zlomené rekordy. I tak vypadal sportovní rok 2014. Připomeňte si jeho nejvýznamnější okamžiky v druhém dílu naší ročenky.

  • 69. Rekord v NBA

    Carmelo AnthonyFoto Profimedia.cz

    62 bodů v NBA nastřílel Carmelo Anthony, kanonýr New Yorku Knicks, týmu Charlotte při výhře 125:96. Překonal tak rekord svůj, klubu i slavné Madison Square Garden. Naposledy byl lepší Kobe Bryant v roce 2007 (65 bodů).

  • 68. Velký cyklistický plán

    Nejlepší jezdci by spolu měli závodit na všech třech Grand Tours. Prémií ve výši jeden milion eur chtěl ruský podnikatel a majitel cyklistické stáje Tinkoff-Saxo Oleg Tiňkov motivovat hvězdy pelotonu, aby v roce 2015 startovaly ve všech Grand Tours (Giro d´Italia, Tour de France, Vuelta). Alberto Contador, Chris Froome, Vincenzo Nibali a Nairo Quintana ale kvůli náročnosti akce jeho přání nevyslyší.

  • 67. Bankrot v F1

    Kolotoč formule 1 býval říší luxusu. Letos ale skončily v insolvenci hned dvě stáje – Caterham a Marussia. Na pokraji bankrotu se prý ocitly i týmy Sauber, Lotus a Force India.

  • 66. Král boxu ve 49 letech

    Boxer Bernard HopkinsFoto Profimedia.cz
     

    Američan Bernard Hopkins letos v dubnu sjednotil boxerské tituly v polotěžké váze. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby muž s přezdívkou Vetřelec neměl už 49 let. V listopadu sice v obhajobě prohrál, přesto plánuje pokračovat v kariéře i po padesátých narozeninách.

  • 65. Atlético udeřilo

    Fotbalisté Atlétika Madrid získali španělský titulFoto Profimedia.cz
     

    Barcelona, nebo Real? Atlético! Nevídané drama ve fotbalové La Lize rozhodla až závěrečná bitva na Nou Campu. Kdo s koho! Atlético nesmělo prohrát, ale prohrávalo, první titul po 18 letech trefil ve 2. poločase obránce Godín.

  • 64. Euforie nováčka

    Golfisté Evropy ovládli potřetí v řadě prestižní Ryder Cup a vítězství zajistil úžasnou ránou Jamie Donaldson. Nováček v týmu se přitom dostal do výběru po vítězství na Czech Masters.

  • 63. V 11 letech na US Open

    Lucy Li si zahrála na US Open už v 11 letechFoto Profimedia.cz

    Američanka Lucy Li se stala v 11 letech historicky nejmladší účastnicí golfového US Open. Neprošla cutem.

  • 62. Úmrtí legend

    V 71 letech zemřel legendární portugalský fotbalista Eusébio, držitel Zlatého míče z roku 1965 a bronzový medailista z mistrovství světa v roce 1966Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Fotbalový svět dvakrát usedavě plakal po odchodech legend. V lednu skonal na zástavu srdce 71letý Eusébio, symbol Benfiky Lisabon a držitel Zlatého míče z roku 1965, v červenci pak na následky infarktu 88letý Alfredo di Stéfano, modla Realu Madrid a vlastník Zlatého míče z let 1957 a 1959.

  • 61. Jde to ještě rychleji

    349,6 km/h. Takový je nový rychlostní rekord v mistrovství světa silničních motocyklů. V tréninku na Velkou cenu Itálie v Mugellu se o něj postaral domácí jezdec Andrea Iannone.

  • 60. ANO pro Navrátilovou

    Martina Navrátilová a Julia Lemingovová na vyhlášení sportovních cen LaureusFoto Profimedia.cz
     

    Byl to ideální romantický příběh pro Ameriku. Tenisová legenda Martina Navrátilová zbourala další předsudky a při semifinále mužské dvouhry na US Open požádala o ruku svou přítelkyni Julii Lemigovovou. Jak jinak. Na zaplněném kurtu Arthura Ashe uslyšela ANO. A v prosinci pak následovala svatba.

  • 59. Albánský dron

    Balaj po napadení přiletěl do Prahy: Byl jsem ze Srbů vyděšený
    Video se připravuje ...
     

    Dron, dálkově řízený model s vlajkou Velké Albánie, kroužící nad hlavami fotbalistů Srbska a Albánie, způsobil konec kvalifikačního duelu o EURO. Poté, co jeden ze srbských hráčů zástavu strhl, vypukla na hřišti i v ochozech mela. UEFA trestala: oba týmy zůstaly bez bodu.

  • 58. Plavci: Putin spojuje

    V říjnu, kdy byl v centru dění konflikt na Ukrajině, dostal ruský prezident Vladimir Putin od Mezinárodní plavecké federace její nejvyšší vyznamenání „Řád FINA“. Ta ho vedle sportovní angažovanosti paradoxně ocenila i za to, že „přispívá k bratrství mezi národy“.

  • 57. Odstavený Čech

    Petr Čech v dresu ChelseaFoto Profimedia.cz
     

    Deset let byl v Chelsea nepostradatelným, zazářil ve finále Ligy mistrů, přispěl ke třem titulům, drží klubový rekord v počtu vychytaných nul i v neprůstřelnosti. Až do léta. Pak ho ze dne na den vystřídal o 10 let mladší belgický dlouhán Thibaut Courtois a z Petra Čecha je náhradník.

  • 56. Opuštěná Šeredová

    Alena Šeredová se sice s Gianluigim Buffonem rozvádí, přesto mu na MS v Brazílii fandilaFoto Repro Sky Sports
     

    O rozpadu manželství české modelky Aleny Šeredové a kapitána fotbalové reprezentace Gianluigiho Buffona spekulovala celá Itálie. Gólman nakonec vše potvrdil stanici Sky TV. Důvod? Jeho vztah s moderátorkou Ilarií D‘Amico.

  • 55. Volejbal je Polsko

    Titul mistrů světa a k tomu divácký rekord, když na jejich úvodní zápas šampionátu přišlo 60 tisíc diváků. Polsko se letos stalo volejbalovou velmocí, která ve finále sesadila z trůnu Brazilce.

  • 54. Americká palba

    Američtí basketbalisté obhájili v Madridu titul mistrů světa, pátým triumfem vyrovnali rekord bývalé Jugoslávie. Ale v paměti nejvíc utkví finálová smršť proti Srbsku (129:92). Stobodovou hranici prolomili už ve 29. minutě, nasypali 15 trojek.

  • 53. Wawrinka se dočkal

    Stanislav WawrinkaFoto Profimedia.cz
     

    Po 16 grandslamových turnajích se mužská dvouhra dočkala u vítěze jiného jména než Djokovič, Nadal, Federer, Murray. Švýcarský bojovník Stanislas Wawrinka se stal v Melbourne prvním tenistou po 21 letech, který porazil prvního i druhého hráče světa, a poskočil na 3. místo.

  • 52. Vettelovo trápení

    Německý pilot Sebastian Vettel skončil ve stáji Red BullFoto EPA

    Čtyři roky vlády a najednou propad mimo stupně vítězů. Trápení šampiona F1 Sebastiana Vettela s motory v týmu Red Bull vyústilo v to, že pro příští sezonu podepsal smlouvu s Ferrari.

  • 51. Kolaps Liverpoolu

    Poté, co Steven Gerrard udělal velkou chybu v zápase s Chelsea, si z něj fanoušci na internetu dělali legraciFoto Twitter

    Tři kola před koncem Premier League se Liverpool těšil na 19. anglický titul, první od roku 1990. Pak se nečekaně zhroutil. Doma podlehl Chelsea 0:2 a na Crystal Palace ztratil vedení 3:0 ze 78. minuty. Na šampiony z Manchesteru City ztratil 2 body…

  • 50. Tři v jedné sekundě

    Lyžařský maraton na 50 km s hromadným startem přinesl Rusům skvělé loučení s olympiádou v Soči. Pořadatelská země brala díky triu Legkov, Vylegžanin, Černousov všechny medaile. Závodníky od sebe navíc dělila necelá vteřina.

  • 49. „Velký“ a „malý“ Márquez

    Ke králi MotoGP Marku Márquezovi se přidal v Moto3 jeho mladší bratr AlexFoto Profimedia.cz
     

    Poprvé v historii MS silničních motocyklů se mistry stali bratři. Ke králi MotoGP Marku Márquezovi se přidal v Moto3 jeho mladší bratr Alex. Slavnější Marc navíc vyhrál 13 z 18 závodů.

  • 48. Další dvojčata

    Roger Federer a jeho žena Mirka vychovávají už druhá dvojčataFoto twitter.com
     

    Roger Federer je neobvyklým čtyřnásobným otcem: k téměř pětiletým dcerám Myle a Charlene (narozeny 23. července 2009) přibyli do rodiny i dvojčata-chlapci: Leo a Lennart (6. května 2014). „Trochu jsem s tím počítal. Sestra má dvojčata, babička byla taky z dvojčat. Asi si to předáváme z generace na generaci,“ řekl 32letý tenista.

  • 47. Nowitzki stoupá

    Dirk NowitzkiFoto Profimedia.cz
     

    36letý německý basketbalista Dirk Nowitzki už je 9. nejlepším střelcem historie NBA a prvním, jenž se narodil mimo Ameriku. S výkonem 27 049 bodů má ještě v této sezoně na dosah Elvina Hayese (27 313) a Mosese Malona (27 409).

  • 46. Těhotná a rychlá

    Americká atletka Alysia Montaňová startovala na národním šampionátu ve 34. týdnu těhotenství. Pětinásobná šampionka dokončila rozběh na 800 metrů v čase 2:32,13, tedy 35 vteřin za osobním rekordem.

  • 45. Rozchod před svatbou

    Golfista Rory McIlroy oznámil rozchod s tenistkou Caroline WozniackouFoto Profimedia, ČTK

    Nejslavnější sportovní pár současnosti se stal v květnu minulostí. Golfista Rory McIlroy se rozešel s tenistkou Caroline Wozniackou pět měsíců po zasnoubení, při psaní svatebních pozvánek. „Došlo mi, že nejsem připravený na všechny věci, které manželství obnáší,“ řekl McIlroy.

  • 44. Sprej jako zbraň

    Teplice - Slovácko: Sprej poprvé v akci
    Video se připravuje ...
     

    Nános pěny na trávník před nohy stojících fotbalistů ve zdi, stejně tak označené místo pro míč při trestných kopech. Tahle sprejová novinka v rukou rozhodčích na brazilském MS se zalíbila a rozšířila. Včetně české ligy.

  • 43. Dvojitý záchod

    Bizarní dvojzáchody v olympijském SočiFoto AP Photo

    Možná si už nepamatujete, jak vypadaly medaile olympioniků v Soči, ale určitě vám z paměti nezmizelo, že sportovci mohli vykonávat potřebu na luxusních dvojzáchodech a zatopit si topením, které bylo přimontované u stropu.

  • 42. Zbohatlík Subban

    Obránce P. K. Subban se stal jedním z nejlépe placených hokejistů světaFoto Profimedia.cz

    Stal se nejlepším obráncem NHL a nyní je i jedním z těch nejlépe placených. Bek Montrealu Canadiens P. K. Subban si díky arbitráži zajistil na osm let roční plat 9 milionů dolarů. Víc berou jen ruské hvězdy Ovečkin a Malkin.

  • 41. Trest kvůli dresu

    Svlékl si dres na oslavu vítězství v běhu na 3000 m překážek a byl diskvalifikován. Francouz Mahiédine Mekhissi-Benabbad prožíval na atletickém ME v Curychu zlý sen za to, že podle funkcionářů zesměšnil soupeře. Bafuňářům vše vrátil, když s převahou vyhrál patnáctistovku.

  • 40. Nekompromisní Kvitová

    Stříbrný talíř z Wimbledonu Petra Kvitová s chutí políbilaFoto Michal Beránek (Sport)
     

    Pouhých 55 minut, 6:3, 6:0. Ve velkolepém stylu prosvištěla Petra Kvitová přes Kanaďanku Bouchardovou ke svému druhému wimbledonskému triumfu. Na londýnské trávě šlo o páté nejrychlejší finále v novodobé historii.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud