6. dubna 2015 • 12:00

VIDEO: Český silák lámal rekordy, za 24 hodin udělal 5 761 shybů

Autor: iSport.cz, bke
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úspěšný trenér a sportovec Jan Kareš (41) překonal hned tři světové rekordy – na 6, na 12 i na 24 hodin. Celkem udělal český silák 5 761 shybů za 24 hodin, čímž překonal dosavadní zápis v Guinessově knize rekordů o více než 1 400 shybů.



Bolest je jen mýtus! Kareš udělal rekordních 5 761 shybů za 24 hodin
Video se připravuje ...

"Je to o 761 víc, než jsem si předsevzal, takže jsem šťastný, to je paráda," vykládal po svém rekordním představení Kareš, který razí heslo: Bolest je jen mýtus!

"Když člověk nemůže, tak je to všechno o hlavě. Já jsem si to teď ověřil, když jsem měl hrozný křeče a řekli mi, že chybí třeba deset shybů, tak jsem těch deset dal. Všechno je to jen tady,“ ujišťuje Kareš a ukazuje si na hlavu. „Buď člověk chce, nebo nechce,“ dodal rekordman.

Světový král shybů Jan Kareš si dává pauzu při svém pokusu o světový rekord
Světový král shybů Jan Kareš si dává pauzu při svém pokusu o světový rekord

Kareš svůj pokus odstartoval v sobotu v poledne a skončil v neděli ve 12.00. V sobotu okolo 18:00 zdolal první rekord, když za šest hodin udělal 3 387 shybů. Večer potom padl další milník, za 12 hodin 4 020 shybů. Poté s přehledem pokořil i světový rekord za 24 hodin. Předchozí rekord, který byl zapsán v Guinessově knize rekordů, zvládl překonat už za 10 hodin, kdy se dostal na číslo 4 325, předchozí výkon dělal 4 321.

„Cítím se dobře, jen mám spoustu organizačních starostí, takže jsem málo spal,“ hlásil včera před zahájením svého pokusu Kareš, jehož útok na rekord zaznamenávaly i kamery serveru www.iSport.cz. „Od neděle už jsem vůbec netrénoval a tři týdny jsem držel dietu, ale teď už si nějaké sacharidy můžu dát. Je to pro mě velká výzva a motivuje mě i zájem lidí o můj pokus,“ uvedl.

Od sobotního poledne pak tvrdě dře, aby se ve shybech dostal na co nejvyšší mety.

Kareš v sobotu pokračoval zhruba do půlnoci, po krátkém odpočinku se pod hrazdu vrhnul opět okolo osmé hodiny ráno.

Český silák Kareš: Shyby se snažím motivovat další lidi!
Video se připravuje ...

Shyb je král

Pro Kareše je shyb víc než jen obyčejný cvik. „Je to král, základní cvik na horní polovinu těla,“ líčí muž, jehož tričko zdobí nápis Bolest je mýtus. „Někdo říká, že král je dřep, ale já je nemám tak rád, protože jsem měl vážné zlomeniny kotníků. Nemůžu je dělat s velkou vahou, a protože cvičím i kvůli svému egu, nemotivuje mě to.“

Práci s vlastním tělem se rekordman věnuje už více než 20 let, je vyhledávaným osobním fitness trenérem. Shyby jsou jeho specialitou. „Od šestnácti do třiadvaceti jsem shyboval určitě obden. Začal jsem třeba v osm a skončil ve dvanáct. Dnes zvládnu stovku za čtyři minuty,“ líčí. „Mám jen jeden jediný talent: jsem masochista,“ říká.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud