14. dubna 2015 • 09:54

Tata Bojs, Vácha i Lafata. Tmu prosvítí čelovky pro Světlušku

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Míst na startu je stále dost. Už ve čtvrtek se koná první díl charitativního Nočního běhu pro Světlušku. Unikátní akci s neopakovatelnou atmosférou rozjede v pražské Stromovce populární kapela Tata Bojs, startuje se v 21 hodin a startovným běžci přispějí Světlušce, Nadačnímu fondu Českého rozhlasu, který pomáhá nevidomým.



Míst na startu je stále dost. Už ve čtvrtek se koná první díl charitativního Nočního běhu pro světlušku. Unikátní akci s neopakovatelnou atmosférou rozjede v pražské Stromovve populární kapela Tata Bojs, startuje se v 21 hodin a startovným běžci přispějí Světlušce, Nadačnímu fondu Českého rozhlasu, který pomáhá nevidomým.

Kardiochirurg Jan Pirk, oddaný slávista, a sparťanští fotbalisté David Lafata či Lukáš Vácha zapomenou na emoce z nedávného derby. Všichni budou ve čtvrtek v potemnělé Stromovce na startu neobvyklého běhu, který už potřetí rozzáří pražský park rejem mihotavých světýlek z čelovek.

„U Nočního běhu pro Světlušku platí stoprocentně, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Jenom si místo olympijské pochodně rozsvítíme čelovky a symbolicky tak propojíme svět vidících a nevidomých,“ vysvětluje Přemysl Filip, ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Čelovku, stejně jako sportovní láhev z limitované edice získá prvních tisíc přihlášených ve svém startovním balíčku. Zájemci se můžou registrovat na www.behprosvetlusku.cz a vybrat si můžou buď tříkilometrovou, nebo pětikilometrovou trasu. Startovné bylo stanoveno na 450 korun při registraci na internetu, přímo na místě bude stát 500 korun.

„Jestli levnější startovné náhodou promeškáte, nemusíte toho ale litovat. Všechny vybrané peníze totiž putují na konto Světlušky na pomoc nevidomým a lidem s těžkým zrakovým postižením,“ doplňuje Přemysl Filip.

Zájemci si budou moci vyzkoušet taky tzv. trasování, tedy běh se sportovcem se zrakovým postižením, nebo se nechat namasírovat od nevidomých masérů.

K pohodové atmosféře před startem běhu přispěje i populární kapela Tata Bojs, jejíž členové jsou už v tréninku.

„Před tím, než se v květnu ukryjeme do studia kvůli nahrávání nového alba je třeba si trochu provětrat hlavu, že ano...,“ říká s úsměvem fortran skupiny Milan Cais. „Takže zahrát si ve Stromovce od 20 hodin náš speciální elektro – akustický koncert, a pak se ještě rozeběhnout do tmy, nám přišlo jako ideální příprava.“

Účastníci se můžou ke startu rozhodnout klidně až na poslední chvíli, startovné se dá zaplatit přímo na místě hotovostně i bezhotovostně. Vloni se na pražském Nočním běhu pro Světlušku vybralo celkem 1,3 milionů korun.

Letos je běh pražskou Stromovkou zároveň jen první částí projektu. 23. dubna se od 21 hodin poběží také v Brně v areálu Riviéra na trati 3,5 kilometru. Zahrají tam Ukulele Troublemakers. Světlušku přijde v Brně podpořit také olympijská medailistka Šárka Kašpárková nebo fotbalový bavič Petr Švancara.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud