16. dubna 2015 • 12:51

Vzhůru do Stromovky! Běh pro Světlušku vydělal milion ještě před startem

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Popularita nočního Běhu pro Světlušku, jehož první část dnes v 21 hodin startuje v pražské Stromovce, nadále roste. Do dnešního dopoledne se přihlásilo více než 2500 běžců, kteří mezi sebou vybrali přes milion korun pro pořádající Nadační fond Českého rozhlasu.



Běh pro Světlušku opět útočí na rekord. Při prvním ročníku před třemi lety se zapojilo tisíc běžců, v roce 2013 jich byly dva tisíce a vloni už tři tisícovky. Před dnešním během v pražské Stromovce se už do dopoledne přihlásilo přes 2 500 lidí.

„Už v tuto chvíli máme obrovskou radost, protože na startovném, které šlo přes online registrace a platby předem, už máme vybráno přes milion korun, což je přes 2,5 tisíce běžců,“ pochlubil se Přemysl Filip v Ranním interview Radiožurnálu vysílaném před devátou hodinou.

„Takže předpoklad, že na místo přijde ještě nějaký tisíc, či více běžců navíc, nám říká, že letos zase jedeme na rekord,“ dodal Filip.

Před rokem se pro nevidomé podařilo vybrat 1 300 000 korun a dá se očekávat, že dnes bude tento příspěvek překonán. Registrace přes internet sice už byly uzavřeny, od půl sedmé je však možné se registrovat přímo na místě za poplatek 500 korun.

Symbolem nočního Běhu pro Světlušku se staly čelovky, které mění potemnělou Stromovku v rej světěl. Prvních tisíc registrovaných je obdrží zdarma, pořadatelé budou mít k dispozici i další.

„Máme určitou část čelovek, která bude na prodej, ale rozhodně jich nemáme čtyři tisíce. Takže doporučuji, ti kteří jste již byli minulé roky, vezměte si svou čelovku, protože se rozhodně neztratí,“ říká Filip.

Už ve dvacet hodin začíná ve Stromovce speciální koncert kapely Tata Bojs, jejíž členové se běhu sami zúčastní. Na startu budou například kardiochirurg Jan Pirk nebo fotbalisté Sparty David Lafata a Lukáš Vácha.

Běh pro Světlušku se letos bude pořádat poprvé i v Brně, 23. dubna na koupališti Riviéra.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud