24. června 2015 • 17:59

Největší pokerový turnaj v historii. I Češi brali v Las Vegas statisíce

Autor: kom
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Risk je zisk. Světová pokerová série (WSOP) je nejprestižnějším hazardním podnikem na světě. Pořadatelé ale stále hledají cesty, jak sérii co nejvíce zatraktivnit. Nedávno se rozhodli k revolučnímu kroku. Uspořádali turnaj, který měl přilákat rekordní počet hráčů v historii. Pokud by se jim to nepovedlo, stala by se událost těžce ztrátovou. Mega akce se v Las Vegas zúčastnilo i pět Čechů. Účastníci si rozdělili částku 285 milionů korun.



Od pokerového boomu v roce 2003 přidává WSOP do svého kalendáře stále nové události. Po úspěšném turnaji pro nejlepší a nejbohatší hráče světa, kde zápisné činí jeden milion dolarů (24 milionů korun), se rozhodli uspořádat klání s největším počtem hráčů pojmenovaným The Colossus (Kolos). Pro pokerové příznivce se jednalo o mimořádnou možnost, aby si zahráli turnaj WSOP, aniž by museli vykrást banku. Vklad do hry byl totiž pouhých 565 dolarů (13 560 Kč). Standardní zápisné ve Světové sérii se přitom pohybuje okolo 2500 dolarů (60 000 Kč).

Rekord v počtu soutěžících držel do této chvíle turnaj v Miami z roku 2006, do něhož se tehdy přihlásilo 8773 hráčů. Ani taková účast by pořadatele letošní show neuspokojila. Pokud by dorazil do Las Vegas stejný počet karbaníků, akce skončí v hluboké ztrátě. Velký risk, ale nakonec vyšel.

Monstrózní pokerový podnik zlomil všechny rekordy, zúčastnilo se 14 824 nadšenců z celého světa. Navíc hráči, kteří brzy vypadli, mohli za stejnou cenu do turnaje znovu vstoupit. Na vkladech organizátoři vybrali 308 milionů korun, soutěžícím poté rozdělili odměny ve výši 285 milionů korun.

Prvním šampionem obřího turnaje se stal Američan Lance Garcia. Domů si odnesl 600 000 dolarů (14,4 milionu Kč) a stejně jako všichni vítězové turnajů Světové série i ozdobný náramek, jenž je známkou pokerové prestiže.

Na peněžitou odměnu dosáhlo 2 200 hráčů, mezi nimiž byli dokonce i dva Češi. Skvělé 61. místo si „vyhrál“ Lukáš Přibyl a vydělal si v přepočtu přes 400 tisíc korun. Ve světě pokeru známější Jiří Horák skončil ve velké konkurenci na 121. příčce a přišel si tak téměř 200 tisíc korun.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud