30. srpna 2015 • 19:07

Zdrcenou Vacenovskou telefonicky „probrala“ tenistka Šafářová

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stolní tenistka Iveta Vacenovská (29 let) si na světovém turnaji Czech Open v Olomouci připsala nejlepší český výsledek. S rakouskou spoluhráčkou Jia Liu se probila do semifinále čtyřhry, na dálku ji pěsti držela i tenistka Lucie Šafářová. Vacenovská ovšem spokojená nebyla. „Spokojená být nemůžu, nebyl to z naší strany dobrý výkon. Škoda,“ vyhodnotila Vacenovská.



Ve dvouhře skončila Vacenovská hned v prvním kole, překvapila ji šestnáctiletá Japonka Kato Myiu. Byla na sebe hodně naštvaná, ve čtyřhře se chtěla ukázat. Na dálku jí pomohla i tenistka Šafářová. Z turnaje v New Havenu, kde sama bojovala o titul s Petrou Kvitovou, jí posílala povzbudivé vzkazy.

„Nemohla jsem spát, byla jsem rozladěná z dvouhry, tak mě Lucka povzbuzovala,“ prozradila Vacenovská komunikaci s kamarádkou. Ve čtvrtfinále čtyřhry si Vacenovská se svojí klubovou spoluhráčkou z Lince poradila s tchajwanským tandemem I-Ching Cheng - Yi-Hua Huang (3:2). V semifinále ovšem nestačily na dvojici z Hongkongu Hoi Kem Doo - Yana Tie (1:3).

I tak si Vacenovská v Olomouci připsala nejlepší český výsledek. Ve dvouhrách se nejdál dostal Dmitrij Prokopcov, ve druhém kole jej porazil Jung Youngsik (Korea) 4:0. Další čeští reprezentanti – Tomáš Konečný, Hana Matelová a Iveta Vacenovská vypadli v prvním kole. Kvůli zranění musela zápas v prvním kole vzdát i Renáta Štrbíková.

Iveta Vacenovská se ve čtyřhře postarala o nejlepší český výsledek na Czech Open. S rakouskou spoluhráčkou Jia Liu se dostala do semifinále. Iveta Vacenovská se ve čtyřhře postarala o nejlepší český výsledek na Czech Open. S rakouskou spoluhráčkou Jia Liu se dostala do semifinále.Foto František Zalewský (ČAST)

CZECH OPEN 2015

Finále mužů: Wong Chun Ting (Hongkong) - Jošimura (Japonsko) 4:2 (3, -13, -7, 9, 9, 8)

Finále žen: Fukuhara (Japonsko) - Jeon Jihee (Korea) 4:0 (7, 12, 11, 8)

Finále čtyřhry mužů: Gerell, Persson (Švédsko) - Jung Youngsik, Kim Minseok (Korea) 3:0 (7, 6, 7)

Finále čtyřhry žen: Jeon Jihee, Yang Haeun (Korea) - Doo Hoi Kem, Tie Yana (Hongkong) 3:1 (-6, 7, 8, 5)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud