6. října 2015 • 12:30

Sudí na MS v ragby je za hrdinu. Simulanta poslal na fotbal

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ragby znamená bitvu tvrďáků. Jde o jeden z nejdrsnějších sportů světa, na hřišti není místo pro žádné trasořitky. Někdy se ale najdou výjimky, které pak nemohou počítat s nějakým zastáním. Na probíhajícím mistrovství světa v Anglii rozhodčí Nigel Owens mistrně uzemnil skotského hráče Stuarta Hogga, který se pokoušel o filmování. Fanoušci se nyní baví videem, kde nekompromisní sudí posílá simulujícího borce hrát fotbal.



Mezi urostlými chasníky se samovolné padání vůbec nenosí, občas ale někdo přihrát faul zkusí. Přesně to se stalo v utkání světového šampionátu mezi Skotskem a Jižní Afrikou (16:34). Když padl na zem skotský reprezentant Suart Hogg, sudí Nigel Owens byl nekompromisní.

Rázně foukl do píšťalky, přerušil hru a simulujícího ragbistu si zavolal k sobě. "Na tom souboji nebylo vůbec nic špatného. Jestli chceš takhle padat, přijď sem hrát za čtrnáct dní, ale ne dneska. Sleduju tě!" vpálil mu do tváře velšský sudí.

Důrazná rozmluva byla slyšet přes mikrofony, které mají sudí přišpendlené na dresu. Okamžitě začala kolovat internetem, skotský hráč se stal terčem vtípků, zatímco z rozhodčího Owense je nyní slavný hrdina.

Na co Owens narážel, je zřejmé. Zápas se hrál na stadionu St. James Park v Newcastlu, kde k domácím zápasům nastupuje fotbalový tým z Premier League. A kde se protřelí simulanti objevují nejvíc? Přece ve fotbale...

Skotsko s Jihoafrickou republikou nakonec prohrálo 16:34, v tabulce skupiny B je na druhém místě a po třech zápasech si drží pozici zajišťující postup do čtvrtfinále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud