18. října 2015 • 18:13

Krpálek vybojoval na Grand Slamu v Paříži bronzovou medaili

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Judista Lukáš Krpálek vybojoval bronzovou medaili na prestižním Grand Slamu v Paříži. Nestačil jen v semifinále na domácího Cyrilla Mareta. Do světového žebříčku si tak připíše 200 bodů a poskočí z třetího na druhé místo za Elmara Gasimova z Ázerbájdžánu, který dnes skončil pátý.



Krpálek si v Paříži spravil chuť po zklamání na srpnovém mistrovství světa v Astaně. Mistr Evropy i světa z roku 2014 nejprve porazil Brazilce Huga Pessanhu, následně Itala Domenica Di Guidu a ve čtvrtfinále už počtvrté v tomto roce bývalého mistra světa Elkhana Mammadova z Ázerbájdžánu.

Semifinále mu ale nevyšlo a už po 36 vteřinách dovolil Maretovi ippon. Francouz využil domácího prostředí a obhájil v Paříži titul, loni ve finále rovněž porazil Krpálka. Ten sice další dva vzájemné souboje vyhrál, ale dnes na něj opět ve francouzské metropoli nestačil. Český reprezentant v následném boji o bronz porazil Chorvata Zlatka Kuzmiče.

Ostatním českým judistům se v Paříži nedařilo. Pavel Petřikov, Jaromír Ježek, Václav Sedmidubský i Jaromír Musil prohráli hned první zápasy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud