Ivana Jakoubková
2. února 2016 • 13:20

TOP packalové: Sportovci, co neuvěřitelnými zkraty přišli o výhru

Vstoupit do diskuse
0
  • Sportovci občas zmatkují v nejhorší možnou chvíliSportovci občas zmatkují v nejhorší možnou chvíliFOTO: Koláž iSport.cz

    Myslel si, že je mistrem světa, a náležitě si to užíval. Radost ale brzy vystřídalo zděšení, když se ukázalo, že jásal předčasně a do cíle zbývá ještě jedno kolo. Že je cyklokrosař Adam Ťoupalík králem zmatkařů? Kdepak, podobných smolařů zná sportovní historie celé šiky. 

  • Adam Ťoupalík

    Na víkendovém mistrovství světa cyklokrosařů finišoval do cíle závodu do 23 let z první pozice, leč o kolo dřív. Když si omyl uvědomil, sebral poslední síly a málem se mu podařilo „znovu“ vyhrát. Na vítězný spurt už nakonec nezbylo, ale nakonec má aspoň stříbro. 

  • Patrik Štefan

    Minout v hokeji prázdnou branku, to se každému nepovede. Patrik Štefan by si tohle pochybné prvenství raději odpustil. V roce 2007 hrál v NHL s Dallasem proti Edmontonu, do konce zbývalo pár vteřin, Dallas vedl 5:4 a hrála se power-play. Český útočník jel sám na prázdnou branku, jenže metr před ní upadl a nedal. A navíc pak z rychlého protiútoku vyrovnal Aleš Hemský.

  • Matthew Emmons

    Matthew Emmons Matthew EmmonsFoto Profimedia.cz

    Americký střelec měl na olympiádě v Aténách 2004 blizoučko k druhé zlaté medaili. V libovolné malorážce na 3x40 ran předváděl dokonalý výkon až do chvíle, kdy poslední ránu namířil do sousedního terče. Trefa to sice byla výborná, ale z vedlejšího terče se jaksi nepočítala a Emmons skončil osmý. Nebyl to bohužel jeho poslední kolaps na poslední olympijské ráně, ale možná i díky němu poznal svou budoucí ženu Kateřinu.

  • Lukáš Bauer

    Lukáš Bauer Lukáš BauerFoto Barbora Reichová (Sport)

    Nejlepší český běžec na lyžích Lukáš Bauer mohl před dvanácti lety ve švédské Umee slavit svůj druhý triumf ve Světovém poháru. Na klasické patnáctce byl nejrychlejší, jenže asi 150 před cílem vběhl do špatného koridoru. Sice se hned vrátil a do cíle doběhl v nejlepším čase, pořadatelé ho ale diskvalifikovali, protože si údajně zkrátil trať. Vítězem byl prohlášen domácí Mathias Fredriksson a Bauer si musel na druhý triumf rok počkat.

  • Lindsey Jacobellisová

    V neděli večer pokazila sen Evy Samkové o triumfu na X Games, zato olympiády jsou pro ni, na rozdíl od české skowboardkrosařky, zakleté. Před deseti lety v Turíně jela do cíle s velkým náskokem pro jasné zlato, v cestě jí stály poslední dva skoky. Lindsey na nich z radosti zkusila parádičku, jenže spadla, a než se vrátila, předjela ji Švýcarka Friedenová. Olympijské stříbro je jistě skvělé, ale skutečnost, že jste o zlato přišli vlastní hloupostí, je zničující.  Tím víc, že na dalších dvou olympiádách už nevyšla vůbec žádná medaile.

  • Gabriela Soukalová

    Roztržitostí baví diváky a nervuje trenéry. Už dokázala zapomenout boty, pušku i startovní číslo, podařilo se jí doběhnout na start současně se startovním výstřelem či sebrat běžky reprezentačnímu kolegovi Ondřeji Moravcovi a dokonce i někde nechat trofej, malý křišťálový glóbus za vytrvalostní závody.  Letos v Ruhpoldingu jí vypadla na střelnici hůlka, pro kterou se musela vracet, a to ji stálo vítězství.

  • Jan Baránek

    Jan Baránek Jan BaránekFoto Pavel Lebeda

    Psal se listopad 2004 a Jan Baránek měl na kopačce jubilejní padesátý gól v první fotbalové lize. Záložník Opavy obešel brankáře Českých Budějovic a ocitl se sám před prázdnou brankou. Vystřelil, a už se radoval. Gól ale nepadl, míč se v bahně zastavil těsně před čarou. Opava pak navíc ztratila dvoubrankové vedení a zápas skončil remízou. 

  • Heidi Wengová

    Dvojnásobná mistryně světa v běhu na lyžích dobíhala do cíle závodu SP na 15 kilometrů klasicky ve finské Ruce, věděla, že jede na druhém místě, odbočila do cílové rovinky a za cílem se šťastným vyčerpáním zhroutila na zem. Když se kolem ní vedlejším koridorem přehnaly soupeřky, stejně jako Ťoupalík si uvědomila, že to bylo o kolo dřív. Vrátila se, ale ne víc než deváté místo už to nestačilo.

  • Jan Rája

    Luxusní faux pas má na kontě také žokej Jan Rája. Před pěti lety v jednom z dostihů v Chuchli mířil za pohodlným vítězstvím na hnědákovi Pintorettovi, těsně před cílem se ale zčistajasna zřítil k zemi a o triumf přišel. Jeho mladý kůň se lekl a udělal kličku a ani zkušený žokej už s tím nedokázal nic udělat.“Aby někdo spadl ve vítězné pozici dva metry před cílem, to jsem v životě neviděl,“ povzdechl si Rája.

  • Jim Marshall

    Zkrat defenzivního enda týmu Minnesota Vikings je mnohými považován za největší trapas v historii profesionálního amerického fotbalu. 25. října 1964 Marshall v zápase proti San Francisco 49ers zvedl míč ztracený soupeřem a uběhl s ním 66 yardů. Běžel ale opačným směrem, než měl. Dostal se do vlastní endzóny, kde míč na oslavu domnělého touchdownu odhodil. Podle pravidel tak získalo San Francisco dva body za tvz. safety, nakonec ale zvítězila Minnesota. Marshall pak obdržel dopis od Roye Riegelse, který udělal podobnou chybu v zápase o univerzitní Rose Bowl v roce 1929 se slovy: „Vítej do klubu.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud