12. dubna 2016 • 10:23

Čelovky rozzáří Stromovku. Běhu pro Světlušku se zúčastní i Kolocová

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Večerní běžecká romantika opět rozzáří republiku. Už ve čtvrtek se v pražské Stromovce uskuteční první z letošních Běhů pro Světlušku. Akce, která si každým rokem získává větší popularitu, se tentokrát zúčastní i plážová volejbalistka Kristýna Kolocová nebo maratonská legenda Pavel Kantorek.



Čelovky opět rozzáří potemnělou Stromovku. V rámci Běhu pro Světlušku je jejich záře rok od roku větší. Tentokrát se poběží ve čtvrtek od 21 hodin a prvních 3500 lidí, kteří zaplatí zvýhodněné startovné 450 korun (http://praha.behprosvetlusku.cz/chci-se-zucastnit), dostanou svojí čelovku, s níž se můžou vydat na trať.

V loňském roce organizátoři odhadovali účast na 5000 běžců. Registrace bude probíhat i přímo na místě startu, ve čtvrtek od 18.30 hodin. V den běhu už ale bude startovné stát 500 korun.

Výtěžek ze startovného jde i letos v celé výši na konto Světlušky, projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu pomáhajícího nevidomým.

Účastníci si můžou vybrat s tratí dlouhých 2,5 a 4,5 kilometru. Náladu na startu podpoří kapela Jelen, jejíž show začne ve 20 hodin.

Projekt každoročně podporují sportovní i společenské celebrity. Do Stromovky dorazí plážová volejbalistka Kristýna Kolocová a také pětaosmdesátiletý Pavel Kantorek, legenda českého maratonu, který třikrát vyhrál maraton v Košicích.

Běhy pro Světlušku se letos konají hned ve třech městech. Jednadvacátého dubna se běží v Brně, osmadvacátého dubna v Jihlavě.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud